Stresul și agenții patogeni, virali, suprasolicită sistemul imunitar. Dar o alimentaţie echilibrată îl poate ajuta să funcţioneze optim și poate proteja organismul de bolile sau infecţiile pe care le-ar putea contacta.
Printre alimentele care contribuie la o bună funcţionare a sistemului imunitar se numără:
Iaurtul şi lactatele fermentate cresc intensitatea răspunsului imun la o serie de bacterii şi viruşi. Pot fi consumate la micul dejun, gustări sau chiar în locul unei mese principale atunci când situaţia nu permite altceva.
Kiwi şi afinele sunt fructe bogate în vitamina C, cresc rezistenţa la boli şi au efect antioxidant.
Oul este o sursă de proteină de cea mai înaltă calitate şi conţinte toţi cei opt aminoacizi esenţiali, pe care organsimul nu îi poate sintetiza. Totodată, sunt o importantă sursa de vitamine antioxidante (A şi D) şi minerale (fier, seleniu, zinc).
citește continuarea pe tabuhighlife.ro