Sunt la moda tot mai multe si mai sofisticate diete si retete de slabit. Ca sa nu te infometezi, sa te imbolnavesti, dar sa scapi totusi de cateva kilograme in plus, iti propunem o lista cu alimente care iti pot deveni aliati de nadejde in lupta cu cantarul.
Cereale integrale
Orezul brun, quinoa, meiul, ovazul, graul, porumbul, secara, integrale, adica impreuna cu taratele rezultate din macinarea lor, sunt cele mai potrivite alimente pentru micul dejun al celor care doresc sa slabeasca. Dar aceste alimente atat de bogate in minerale, fibre, saruri si vitamine pot fi adaugate si in preparatele pentru pranz sau cina. Cerealele pot fi lasate la germinat si sunt apoi adaosuri perfecte pentru salate, mancaruri de legume, piureuri, creme sau supe. Gustarile de la orele 10 si 17 pot fi imbogatite cu muguri, germeni de cereale adaugati in piureuri de fructe, legume sau branzeturi.
Bogate in proteine, vitamine si minerale, ouale asigura un mic dejun hranitor. Sunt de preferat cele fierte, in locul oualor prajite in grasime. Ouale fierte in stil „romanesc” (fierte, fara coaja, in apa cu sare si otet) sunt cele mai sanatoase, dupa parerea nutritionistilor. Tot ei ne sfatuiesc sa nu depasim 3-4 oua pe saptamana, asta din cauza grasimilor prezente in galbenus.
Fisticul
Bogat in grasimi nesaturate, sanatoase, in proteine si fibre, fisticul, ca toate nucile si alunele, tine de foame, energizeaza si asigura o buna digestie. Fisticul are multe calorii, de aceea, pentru o dieta corecta, nu trebuie depasita cantitatea de 10-15 seminte pe zi.
Grasimile nesaturate din avocado taie senzatia de foame. Avocado contine o substanta numita leptina si aceasta este responsabila cu stabilirea momentului de satietate. Gustul sau cremos il face sa fie adaptabil la orice tip de retete, crud sau gatit. Este de preferat sa fie consumat crud, pentru ca este bogat in vitamine si minerale.
Grapefruit
Acest fruct este deja celebru in dietele de slabit. Ajuta la digerarea si „topirea” grasimilor si este foarte bogat in vitamina C. Principiile lui amare ajuta digestia si curata ficatul si vezica biliara.
Este de preferat in stare cruda, negatit, ca adaos la salate, supe, creme. Se poate adauga la sfarsitul gatirii, pentru a-i pastra principiile care fac din el un adevarat atu al bunei digestii, al pastrarii tineretii celulare si al echilibrarii metabolismului. Vegetarienii convinsi au obiceiul sa bea cate o lingurita de ulei de masline in fiecare dimineata, inainte de micul dejun, pentru echilibrarea metabolismului.
Ciupercile
Bogate in proteine, pot tine locul carnii in multe retete. Tin mult de foame, pentru ca se digera incet, sunt, cu alte cuvinte, alimente „grele”, daca sunt preparate indelung. Dupa unii nutritionisti ar fi necesare 8 ore pentru digerarea completa a ciupercilor. Sunt recomandate in curele vegetarienilor, asigura mineralele necesare unui metabolism echilibrat. Sunt bogate in fosfor.
Nu numai ca stimuleaza digestia, dar asigura si culoarea placuta a preparatelor finale. Ardeiul contine capsaicina (intr-o cantitate mai mare aceasta este continuta de ardeiul iute) si aceasta nu numai ca grabeste digestia, dar are si rol anticancerigen, dupa ultimele cercetari. Betacarotenul prezent in ardei ajuta la pastrarea sanatatii pielii.
Ghimbirul
Este nepretuit atunci cand vine vorba de grabirea metabolismului. Ceaiul de ghimbir este un adevarat aliat al siluetelor subtiri. Ca sa va obisnuiti cu gustul lui usor picant, cel mai simplu este sa adaugati cate 2-3 rondele de ghimbir proaspat in ceaiul pe care il preferati. Dupa o perioada, puteti prepara doar infuzie sau macerat din ghimbir.
Vezi si:
http://www.tabu.ro/ce-trebuie-sa-stii-atunci-cand-tii-dieta/
http://www.tabu.ro/bucataria-dietetica-legume-la-cuptor-cu-mozzarella/
http://www.tabu.ro/uimitor-efectele-curei-de-7-zile-cu-grapefruit/