Temperaturile din România au crescut alarmant, în contextul valului de căldură care s-a abătut asupra Europei. Specialiștii au realizat o listă cu alimentele care trebuie consumate, pe timp de caniculă.
Este recomandat să alegi un meniu bogat în alimente care îți oferă aportul zilnic necesar de proteine, minerale și vitamine.
Iată câteva alimente permise pe caniculă:
supe reci
carne slabă
fructe de sezon
legume
iaurturi
nuci
ouă
ulei de măsline
zeamă de lămâie
Specialiștii pun accent pe hidratare și pe consumul a câtorva litri de apă pe zi.
Ce este interzis să mănânci pe caniculă
Pe de altă parte, ce alimente sunt interzise pe caniculă, pentru consum în perioade atât de calde:
Carne roșie
Alimente prea reci sau prea fierbinți
Alimente procesate industrial
Mâncăruri foarte picante
Alimente prăjite în multă grăsime
Mezeluri și brânzeturi maturate.