Tabu
Slider

Ambasada Suediei în România a publicat rețeta secretă de chifteluțe suedeze de la Ikea

Retailerul suedez IKEA a publicat în mai multe state americane și europene rețeta pentru celebrele chifteluțe suedeze, precum și pentru sosul specific care le însoțește.

Ambasada Suediei la București a remarcat evenimentul într-un mesaj pe Facebook.

După ce am divulgat rețeta chifteluțelor suedeze la noi pe pagină, Ikea n-a avut încotro și a început să o publice și…

Publicată de Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest pe Marţi, 21 aprilie 2020

Ingrediente pentru 16 – 20 de chifteluțe

  • 500 grame carne de vită tocată
  • 250 grame carne de porc tocată
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 1 cățel de ursuroi zdrobit
  • 100 grame pesmet
  • 1 ou
  • 5 lingurițe de lapte integral
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru sosul suedez de smântână

  • puțin ulei
  • 40 grame de unt
  • 40 grame de făină
  • 150 ml de supă de legume
  • 150 ml de supă de vită
  • 150 ml de smântână lichidă grasă
  • 2 lingurițe de sos de soia
  • 1 linguriță de muștar Dijon

Preparare

  1. ”Combinați carnea de vită și carnea de porc și amestecați bine. Se adaugă ceapa măruntă, usturoiul, pesmetul, oul și se amestecă. Se adaugă laptele și se condimentează bine cu sare și piper.
  2. Formați amestecul în bile mici rotunde. Așezați-le pe o farfurie curată, acoperiți-le și păstrați-le în frigider timp de 2 ore (pentru a le ajuta să își mențină forma în timp ce sunt gătite).
  3. Într-o tigaie, încălziți uleiul la foc mediu. Când este fierbinte, adăugați ușor chiftelutele și rumeniți pe toate părțile.
  4. Când sunt rumenite, se adaugă într-un vas rezistent la cuptor și se acoperă. Se introduce într-un cuptor încins (160 grade C) pentru încă 30 de minute.
  5. Începeți să faceți sosul cremă: în tigaie topiți untul. Adăugați făina amestecând continuu, timp de 2 minute, ca să să se încorporeze. Adăugați supa de legumele și cea de vită și continuați să amestecați. Adăugați smântâna lichidă grasă, 2 lingurițe de sos de soia și 1 linguriță de muștar Dijon. Lăsați sosus să se îngroașe la foc mic, timp în care continuați să amestecați.
  6. Când e gata de mâncare, poate fi făcută o granitură de cartofi – fie piure cremos, fie mini cartofi noi, fierți. Bucurați-vă!”

ARTICOLE SIMILARE

Declarația pe propria răspundere pentru a beneficia de preț plafonat la energie, eliminată!

Andreea Damian

Ținute care includ cele mai mari tendințe ale verii

Andreea Damian

Cantitatea exactă de protecție solară pe care ar trebui să o aplici pe față

Andreea Damian

Bacteriile fac „striptease” pentru a păcăli antibioticele și supraviețuiesc astfel

realitatea

TOP 10 cele mai zgarcite vedete de la Hollywood

realitatea

Rita Ora a pus ochii pe fiul Victoriei Beckham. Designerul și-a ieșit din minți

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu