Anna Lesko nu este doar o cântăreață talentată și o femeie atrăgătoare, ci și o gospodină desăvârșită. Artista dezvăluie ce ingrediente trebuie să folosești ca să prepari cel mai gustos cozonac.
În pragul sărbătorilor, artista revine cu o rețetă tradițională de cozonac.
Pentru că mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, cântăreața din Republica Moldova le-a arătat fanilor cum prepară cel mai gustos cozonac după o rețetă pe care a învățat-o încă din copilărie de la mama și de la bunica ei. Anna Lesko a dezvăluit multe alte rețete pe vlogul său culinar și pe Instagram, dar departe se evidențiază acest cozonac pe care artista îl face an de an pentru familia sa. „Așa îmi place să arate. Multă umplutură și mai puțină cocă”, dezvăluie Anna în vlogul său.
Mod de preparare cozonac Anna Lesko
Iată ce ingrediente trebuie să folosești ca să prepari cel mai gustos cozonac, după rețeta specială a Annei Lesko!
Pentru aluat:
1 kg făină
500 ml de lapte cald
7 gălbenușuri
25 gr drojdie proaspată
400 gr zahăr (ce se împarte la întreaga rețetă)
100 gr unt
coajă de portocală (eu am folosit 8 bucăți)
coajă de lămâie (eu am folosit 7 bucăți)
esență de vanilie
Pentru compozitie:
500 gr nuci zdrobite
zahar dupa gust (din cele 400 gr)
50 gr cacao
vișine în suc propriu
gem de prune
stafide
7 albușuri (se bat cu zahăr din cele 400 gr)
Pe deasupra:
2 gălbenușuri
1/2 de linguriță de scorțișoară
1 lingură rasă de miere
nucă
Făina cernută se pune într-un vas încăpător și se adaugă peste drojdia și zahărul. Se pune laptele călduț, se amestecă și se lasă la dospit pentru circa 15 minute.
Gălbenușurile se bat împreună cu zahărul și se adaugă peste aluat. Apoi se pune zahărul vanilat și cojile de portocală și lămâie. Ulterior, se adaugă untul și încă puțin lapte. Se amestecă și se lasă la dospit circa 45-60 de minute.
În tot acest timp se lucrează la compoziția pentru cozonac. Se amestecă nuca, stafidele, gemul, vișinele și se adaugă puțin zahăr și cacao. Albușurile se bat cu un pic de zahăr. Se adaugă spuma în compoziția preparată anterior.
Aluatul obținut se taie în bucăți. Fiecare parte va fi umplută cu compoziție. Se împletește cozonacul și se lasă la dospit. Atenție, vișinele sunt foarte „obraznice” și ies din aluat, spune Anna Lesko.
După ce a stat la dospit, se bate un gălbenuș cu puțină miere și scorțișoară. Se ung cozonacii cu această compoziție. Se bagă apoi la cuptor la foc și ar trebui să fie gata după aproximativ o oră. Parcă vi s-a făcut poftă, nu-i așa? Nu uitați, cheia pentru cozonacul Annei îl reprezintă umplutura foarte consistentă.