O echipă de specialiști britanici a descoperit că apa îmbuteliată la sticlă are mai multe bacterii decât cea de la chiuvetă. În urma studiului respectiv, cercetătorii au concluzionat că 70% dintre brandurile de apă prezente pe piața din Marea Britanie au acest deficit.
Un microbiolog și un doctor, membri ai respectivei echipe, au declarat pentru presă că apa îmbuteliată nu s-a ridicat deloc la gradul de puritate pe care îl pretindea în reclame. Cei doi cercetători au mai adăugat că nu se așteptau ca apa din magazine să nu conțină nicio bacterie, dar nici la un grad atât de ridicat de microorganisme. Ei au spus că oameni greșesc atunci când se gândesc că apa pentru care plătesc este mai bună și mai sănătoasă decât cea pe care o pot bea gratuit.
Specialiștii au mai spus că bacteriile din apa îmbuteliată nu pun viața în pericol și că există o probabilitate destul de redusă ca oamenii să se îmbolnăvească, dar au avetizat femeile însărcinate, copiii, bolnavii cu imunodeficiențe și bătrânii să nu consume astfel de produse pentru că le-ar putea afecta sănătatea.
Imboldul de a bea apă de la chiuvetă a venit și de la o serie de nutriționiști britanici. Aceștia spun că în Regatul Unit se fac în continuu demersuri pentru conservarea mediului înconjurător, iar acest lucru are efect și asupra calității apei naturale. Ei i-au sfătuit pe englezi să bea apă de la chiuvetă și să economisească banii pe care îi dau pe apa îmbuteliată. Nutriționiștii au mai adăugat că fiecare om ar trebui să bea apă de fiecare dată când îi este sete pentru că asta înseamnă că organismul chiar are nevoie de acest element vital.