O descoperire de ultimă oră le îndeamnă pe femeile însărcinate să consume ouă și bacon prăjit pentru ca viitorii copii să fie mai inteligenți. Specialiștii de la Universitatea din Carolina de Sud au descoperit în aceste două produse un micronutrient care ajută la dezvoltarea creierului fătului.
Respectivul studiu a fost făcut după ce câteva cercetări anterioare demonstraseră că dietele ținute în timpul sarcinii afectează dezvoltarea neurologică a copiilor. Micronutrientul descoperit în șunca de porc și ouă a fost testat inițial pe șoareci, iar rezultatele au fost cu mult în favoarea celor două componente ale unui mic dejun clasic.
Managerul proiectului a declarat la finalul cercetării că acest studiu le va ajuta pe viitoarele mame să înțeleagă că o nutriție sănătoasă în timpul sarcinii poate veni în ajutorul fătului. Cât despre bacon, acesta a spus că nu putem decât să ne bucurăm că acest aliment catalogat drept complet nesănătos, poate fi și benefic la un moment dat.