Fostul președinte american Barack Obama a distribuit luni o listă cu melodii pe care le-a ascultat mult în timpul președinției sale.
„Muzica a jucat întotdeauna un rol important în viața mea, mai ales când eram președinte”, a scris politicianul în vârstă de 59 de ani pe Twitter. Lista de redare a lui Obama este o combinație de diferite genuri, inclusiv rap, soul, pop și rock. Există în total de douăzeci de melodii pe ea.
Fostul președinte are în playlist artiști americani celebri precum Frank Sinatra, Aretha Franklin, BB King, Miles Davis și John Coltrane. De asemenea, doi artiști sunt menționați de două ori: Beyoncé cu piesele Halo și At Last și Stevie Wonder cu Signed, Sealed, Delivered I’m Yours și Sir Duke . Soțul lui Beyoncé, JAY-Z, se află, de asemenea, pe lista lui Obama. Există trei artiști non-americani pe lista de redare: The Beatles ( Michelle, posibil cu referire la soția sa, Michelle Obama), U2 (Beautiful Day) și Sade (Cherish the Day)
Motivul listei de redare este lansarea primei părți a memoriilor sale, care va avea loc marți, la două săptămâni după alegerile din SUA. Cartea se va numi A Promised Land. Cartea de aproape 800 de pagini va fi lansată simultan în mai multe limbi.
Ce momente-cheie vor fi analizate în A Promised Land
Primul volum al memoriilor sale, A Promised Land, apare marţi. Barack Obama revine asupra momentelor hotărâtoare ale primului său mandat (2008-2012), povestind cum arată viaţa unui preşedinte american între polemici, viaţa de familie şi operaţiuni militare secerete.
Obama prezintă, de asemenea, o serie de impresii nu tocmai măgulitoare despre foşti omologi, în cartea sa de memorii. „Îşi umflă pieptul ca un mic cocoş”, scrie Obama despre fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, potrivit unor fragmente publicate în avans într-o recenzie, joi, în The New York Times, a scriitoarei nigeriene Chimamanda Ngozi Adichie.
Obama povesteşte, evocându-şi fostul omolog chinez Hu Jintao, că, într-o întâlnire tête-à-tête, acesta citea documentele atât de monoton, încât i-a venit să-i propună „să câştigăm timp amândoi, făcând schimb de documente şi citindu-le apoi după bunul plac”.
Nu este prima carte scrisă de Barack Obama. Acesta a avut succes editorial încă de dinainte să devină preşedinte. El a vândut milioane de exemplare din „Dreams of My Father”, volum din 1995, şi „The Audacity of Hope”, carte din 2006.