Deşi pare incredibil, bărbaţii au mult mai multă grijă decât femeile vis-a-vis de ceea ce mânâncă, iar dorinţa lor de a duce o viaţă mai sănătoasă este mult mai mare şi mult mai des pusă în practică. Aceeaşi concluzie există şi în privinţa siluetei!
Această decoperire a fost făcută de un un grup de cercetători care au numit fenomenul ” Sindromul Jamie Oliver”. Practic, bărbaţii cu vârste cuprinse între 21 şi 40 de ani fac mult mai multe exerciţii decât femeile care au aceeaşi vârstă şi mânână mult mai sănătos decât acestea. Oricum, studiul a indicat faptul că nici bărbaţii, nici femeile nu fac suficient sport şi nici nu mănâncă atât de sănătos de pe cât ar trebui. Studiul a fost comandat de managerii sistemului sanitar din Marea Britanie care sunt îngrijoraţi de sumele din ce în ce mai mari de bani pe pe care îi dă statul pentru a rezolva problemele de sănătate rezultate din sedentarism şi din nutriţia inadecvată.
Cercetătorii care s-au ocupat de caz îl ridică, însă, în slăvi pe celebrul Jamie Oliver cre a reuşit să le inoculeze bărbaţilor ideea de a mânca cât mai sănătos posibil.
Explicaţia pentru această diferenţă între femei şi bărbaţi ar fi că femeile sunt, într-adevăr, preocupate de felul cum arată, dar nu sunt deloc receptive la avertismentele în ceea ce priveşte sănătatea. În ceea ce priveşte bărbaţii, procentul celor care suferă de obezitate în Marea Britanie a scăzut de la 20% la 19%, ceea ce este destul de mult. În schimb, numărul femeilor obeze a crescut de la 16% la 21%. Pentru a calcula aceste procente, numărul persoanelor care suferă de obezitate a fost monitorizat între 2000 şi 2008. Una dintre concluziile care au fost trase în urma acestui studiu ar fi că femeile nu mai sunt atât de interesate de o siluetă perfectă.
Rezultatul studiului a luat prin surprindere pe toată lumea, inclusiv organizaţiile care se ocupă de combaterea obezităţii.
Sursa: dailymail.co.uk