BARMANIADA 2010 revine cu prima provocare de anul acesta: etapa de speed service! Evenimentul reuneste cei mai rapizi barmani – atat din Bucuresti, cat si din tara – intr-o competitie stransa, in care viteza este principalul atu in cursa pentru primul loc. Misiune: sase cocktailuri si doua sticle de bere – care trebuie servite in cel mai scurt timp, sub atenta evaluare a juriului specializat.
Barmanii care se vor intrece, la Tonka Soul Cafe, la prima etapa Barmaniada trebuie sa demonstreze ca pot prepara si servidouabauturi long drink, un martini, o bautura frozen, un iced tea si un multi liqueur – si in paralel, sa desfaca si sa serveasca doua sticle de bere – in cel mai scurt timp posibil. Recordul este detinut de Marjan Kukuneshoski, care anul trecut a obtinut cel mai scurt timp: 1 minut si 36 de secunde.
Toate acestea vor fi atent evaluate de catre membrii juriului, care vor nota respectarea retetelor si a metodelor de preparare a cocktailurilor. Din juriu vor face parte barmani si traineri de renume mondial, precum si membri ai IBA (International Bartenders Association) siWFA (World Flair Association).
BARMANIADA este o competitie anuala dedicata barmanilor din intreaga tara si isi propune sa creeze o imagine profesionista a oamenilor din spatele barului. Concursul exploateaza toate laturile meseriei de barman, desfasurandu-se pe parcursul a cinci etape – iar participantii sunt evaluati la standarde internationale. La finalul celor cinci etape, concurentul cu cele mai multe puncte acumulate urmeaza a fi desemnat “Barmanul anului”.
o Speed Service – 31 august
o Barista (arta cafelei) – 21 septembrie
o Mixologie – 19 octombrie
o Sommelier – 16 noiembrie
o Working & Exhibition Flair – 14 decembrie
Evenimentul – organizat de Barmania si Tonka Soul Café, si supervizat de Asociatia Barmanilor Profesionisti din Romania – se afla anul acesta la cea de-a doua editie si vine cu noi provocari pentru barmanii interesati de a se perfectiona in meseria pe care o practica, dar si cu multe surprize pentru toti cei pasionati de bartending – fie ca vorbim de degustari de cocktailuri, retete ingenioase pe baza de cafea sau soiuri de vin.
Scopul competitiei este motivarea barmanilor si pregatirea lor pentru concursurile internationale – iar un rol cheie il vor juca membrii juriului – veniti atat din tara, cat si de peste hotare. Printre juratii BARMANIADA 2010 se numara barmani de renume mondial, campioni internationali la flair, speed service sau barista, insa si bar-traineri de top, manageri de pub-uri si cafenele sau reprezentanti ai presei de specialitate.