Tabu
LIFESTYLESlider

Beneficiile furiei: 10 motive care te vor face să o vezi diferit

Știați că furia poate fi un sentiment bun atunci când este bine utilizată? Zicala „în orice situație, încearcă întotdeauna să vezi partea plină a paharului” nu a avut niciodată atât de mult sens. Furia are o reputație negativă față de alte emoții și duce aproape întotdeauna la rezultate distructive. De fapt, mulți cred că am fi mai bine dacă furia nu ar exista. Dar ceea ce trebuie înțeles este că toate emoțiile sunt adecvate în anumite circumstanțe, dacă sunt folosite corect.

Furia nu este doar o reacție agresivă, rolul său principal este adesea de a oferi informații care ne permit să interacționăm mai bine cu lumea și cu noi înșine. Chiar și furia poate avea calități valoroase și, atunci când este identificată cu intensitate ușoară până la moderată, poate ajuta la îmbunătățirea vieții noastre și a lumii din jurul nostru. Iată zece motive bune pentru a te enerva într-un mod benefic.

  1. Furia promovează supraviețuirea

Pentru a ne putea apăra împotriva inamicului, împotriva pericolului sau a ne proteja împotriva agresiunii, furia este activată automat și într-un mod foarte pozitiv și în modul corect, ne poate determina să reacționăm rapid.

  1. Crește conștientizarea nedreptății

Suntem adesea furioși atunci când ni se refuză drepturile sau când ne confruntăm cu insulte, lipsă de respect, nedreptate sau exploatare. Acest tip de furie poate duce la schimbări pozitive în societate și poate ajuta la reducerea comportamentului rău.

  1. Vă ajută să vă satisfaceți nevoile

Indivizii care își experimentează și își exprimă furia corect sunt într-o poziție mai bună pentru a-și satisface nevoile și a-și controla destinul, foarte diferiți de cei care ajung să-și suprime furia. Sentimentul se referă la o profundă nevoie de control și de a proteja ceea ce este al nostru. Aduce mai degrabă un sentiment de responsabilitate decât neputință.

  1. Energizează și motivează rezolvarea problemelor

În situațiile de zi cu zi, furia servește ca o forță pozitivă pentru a ne motiva în ceea ce credem și să găsim soluții creative la provocările și problemele cotidiene. Dacă lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie și trebuie să se schimbe, furia te determină să faci ceva și te motivează să găsești rapid soluții.

  1. Ajută la atingerea obiectivelor

Furia ne determină să căutăm obiectivele și recompensele dorite. Când nu obținem ceea ce dorim, mânia se dezlănțuie și indică faptul că ne-am îndepărtat de obiectivele noastre. Furia încearcă să elimine ceea ce ne împiedică să ne atingem dorințele, dar este ceva care ne energizează și ne determină să acționăm pentru a ne atinge obiectivele, lucrând spre idealuri. În mod surprinzător, acest lucru creează optimism.

  1. Protejează valorile și credințele

Mânia servește ca indicator social și personal, dar și ca un regulator al valorii care este activat atunci când valorile noastre nu sunt în armonie cu situația cu care ne confruntăm. În acest fel, ne face conștienți de convingerile noastre profunde și de ceea ce susținem. De asemenea, motivează să corectăm discrepanțele și să acționăm pentru a schimba situația (sau credințele) pentru a alinia realitatea cu care ne confruntăm cu valorile noastre.

  1. Este un instrument excelent de negociere

Mânia duce la răspuns în beneficiul nostru în conflicte și negocieri. Aceasta determină alte persoane să își regândească pozițiile în raport cu ceea ce apărăm în prezent.

  1. Protejează împotriva sentimentelor dureroase

Similar mecanismelor de apărare, furia servește și pentru a proteja împotriva durerii, a unei situații, a unui sentiment.

  1. Ea stabilește limite

Furia te ajută să-ți descoperi limitele și să le comunici.

  1. Promovează cunoașterea de sine

Furia oferă o perspectivă asupra sinelui. Este, de asemenea, un indicator eficient al eșecurilor și deficiențelor. Dacă sunt analizate în mod constructiv, atitudinile din timpul emoțiilor puternice și ale perioadelor de iritabilitate pot duce la rezultate pozitive, sporind inteligența emoțională.

ARTICOLE SIMILARE

De ce ne place sexul?

Ghid de consumabile medicale și spitalicești – Produse de îngrijire pentru mame și copii

Andreea Damian

Survivor România 2022. Cine este Alex Delea, marele câștigător

Andreea Damian

Ellen Degeneres, în lacrimi din cauza lui Ashton Kutcher

Andreea Damian

O nouă separare în showbiz! Dansatoarea Oana Ioniță divorțează de actorul Florin Budnaru

Andreea Damian

Cristina Ich, votată Romanian Social Media Star of 2020

Tabu Tabu

Scrie un comentariu