Tabu
HEALTH

Berea, consumata moderat, poate avea efecte benefice si iarna

Desi berea este vedeta zilelor insorite de vara, consumul moderat al acestei bauturi in timpul iernii pastreaza aceleasi beneficii pentru starea de bine a organismului. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, comenteaza cateva dintre motivele pentru care berea e bine sa fie consumata si iarna.

Sursa de vitamine – Berea poate avea un aport important de substanțe nutritive. Este produsa din hamei, orz si grau, astfel incat aceasta bautura contine multi nutrienti si vitamine precum: vitamina B, vitamina B2, vitamina B3 si Zinc. O sticla de bere poate contine 92 mg de potasiu, 14 mg de calciu si 48 mg de fosfor, aceste minerale fiind esentiale pentru un regim alimentar sanatos.

Sursa de fibre – Datorita continutului sau de orz, unul dintre ingredientele sale naturale, berea poate fi o sursa de fibre solubile, necesare organismului uman, mai ales in anotimpul rece. Doua pahare de bere pot furniza 10% din doza zilnica de fibre recomandata.

Antioxidanti – Berea contine antioxidanţi naturali care pot influenta in mod pozitiv starea de sanatate a organismului. Acestia au ca sursa maltul (orz), cat si hameiul, din care este fabricata berea. Hameiul contine flavonoide, antioxidanti chiar mai puternici decat cei continuti de ceaiul verde sau soia.

Poate preveni osteoporoza – Berea consumata in cantitati responsabile poate avea are rolul de a preveni aparitia osteoporezei datorita continutului de siliciu important pentru cresterea si dezvoltarea oaselor.

Berea nu ingrasa – Potrivit unei serii de cercetari internationale, dar si a celor efectuate anul acesta la nivelul populatiei Romaniei, berea, consumata cu moderatie, nu provoaca modificari in masa corporala. Un pahar de bere cu alcool contine aproximativ 100 de kcal, in timp ce unul de bere fara alcool are sub 50 de kcal.

Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/ zi pentru barbati si 330 ml/ zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.

ARTICOLE SIMILARE

Șocul anafilactic | Care sunt primele simptome și cum să reacționăm

Andreea Damian

Cele 5 sfaturi dietetice pe care să nu le urmezi atunci când vrei să slăbești

Andreea Damian

Deltacron | O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în Cipru

Andreea Damian

Lily Allen era să fie anesteziată cu forța de către șase asistente din cauza unei crize nervoase

realitatea

Protecţia solară reduce producţia de vitamina D? Descoperirea care îi contrazice pe medici

Andreea Damian

Părinții sunt avertizați: SLIME-ul ar putea să fie toxic

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu