Tabu
BEAUTY

Bronzare: cum să-ți pregătești pielea și să prelungești bronzul, protejându-te în același timp eficient de soare?

Bronzul corespunde stimulării sintezei melaninei de către celulele melanocitelor sub efectul razelor UVA. Aceste raze UV ​​sunt dăunătoare pielii, care un filtru pentru a se proteja, este depozitul de melanină, ​​amintește dr. Nina Roos, medic dermatolog, citat de Femme Actuelle. 

Prin urmare, este esențial să te protejezi! Dar este și posibil să profităm de efectele soarelui în doze mici minimizând în același timp riscurile, pentru că micul bronz de vară care ne oferă o strălucire sănătoasă este adesea bun pentru moral! Avem nevoie de puțin soare, aduce vitamina D și este bun pentru sănătatea mintală, subliniază medicul dermatolog. 

Cum să-ți pregătești pielea înainte de a merge la soare?

Este posibil să vă pregătiți pielea pentru expunerea la soare înainte de concediu. Pregătirea suplimentelor alimentare cu preparatoare solare ar fi singura soluție. Acestea din urmă conțin în special beta-caroten, un antioxidant care se depune în piele, oferind astfel protecție, prin intermediul unui filtru portocaliu, care limitează pătrunderea razelor UV. Vă rugăm să rețineți că aceasta nu înlocuiește în niciun caz protecția solară, amintește medicul dermatolog. Pentru a fi eficiente, aceste suplimente trebuie sa fie specifice preparatului pentru bronzare si trebuie consumate intre 15 zile și 3 săptămâni înainte de perioada de expunere la soare.

Cum să faci plajă fără a-ți deteriora pielea și să o protejezi bine?

Dr. Nina Roos ne amintește că nu toți avem nevoie de aceeași protecție atunci când ne expunem pielea la soare. Aceasta variază în funcție de culoarea pielii și condițiile de expunere: latitudine, timp, durată, protecție prin nori sau copaci.

Care sunt cele mai bune protecții împotriva soarelui?

Cele mai bune protecții împotriva razelor UV sunt:

Îmbrăcăminte: Nu este neapărat un material textil anti-UV, dar un tricou cu o țesătură nu prea subțire, un gât rotund și mâneci va fi mai eficient în a-ți proteja pielea de soare decât un maiou sau un top cu decolteu.
Nu vă expuneți pielea la soare între orele 11-17 pentru a evita arsurile solare;
Aplicați protecție solară cu indice 30 sau 50 în cantitate suficientă și repetați procesul la fiecare 2 până la 3 ore, în funcție de locul în care vă aflați.

Ar trebui să facem diferența între protecția feței și a corpului?

Este posibil să folosiți aceeași protecție solară pe față și pe corp, dacă doriți să economisiți bani. Dar este posibil să optațiși pentru game specifice pentru față, textura va fi mai plăcută, puteți miza pe o formulă cu ingrediente active anti-îmbătrânire sau anti-acnee, sau cu machiaj.

Fața este, de asemenea, una dintre zonele cele mai expuse pe tot restul anului, inclusiv în oraș, alături de mâini și gât. Acumulăm mai mult UV acolo pe parcursul unui an decât pe restul corpului, astfel încât putem crește protecția în aceste zone.

Cum să te bronzezi în siguranță?

Medicul dermatolog ne amintește că atunci când pielea este expusă la soare, ne bronzăm „sub acțiunea razelor UVA, care nu sunt cele mai puternice razele din mijlocul zilei. Pentru a ne bronza asumându-ne mai puține riscuri, folosim protecție solară și ne expunem înainte de ora 11.00 și după ora 16.00, când va fi mai puține raze UVB. După ora 17:00, în general, nu există riscul de arsuri solare, explică dr. Roos. Pentru un efect de boost, puteți apela și la anumite suplimente alimentare sau produse de îngrijire solară cu efecte de accelerare a bronzării, care activează sinteza melaninei.

Expunerea la soare: în ce cazuri ar trebui să fiți deosebit de vigilenți?

Unii oameni trebuie să fie deosebit de atenți atunci când își expun pielea la soare. Este cazul persoanelor cu tenul foarte deschis, dar și al copiilor și adolescenților, care au pielea mai fragilă. .

Cum să-ți menții bronzul și să-l păstrezi mai mult timp?

Când te întorci din vacanță, există mici sfaturi pentru a-ți prelungi bronzul. Prima, „continuați cu suplimentele alimentare” pentru încă câteva săptămâni. Dr. Nina Roos ne sfătuiește și să continuați să vă expuneți puțin în septembrie, protejându-vă cu creme de protecție solară.

Pentru o piele mai strălucitoare care va sublima acest bronz proaspăt dobândit, medicul sfătuiește să mizați pe tratamente faciale, în special un ser cu vitamina C pe lângă o bună hidratare, scrub-uri regulate, un peeling. Toate acestea vor îmbunătăți textura pielii bronzate.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Microshading: tot ce trebuie să știi despre această nouă tehnică de machiaj pentru a redefini sprâncenele

Andreea Damian

5 greșeli de machiaj pe care să nu le faci niciodată dacă ai pistrui

Andreea Damian

A aplicat lubrifiant pe față în fiecare dimineață, rezultatul este NEȘTEPTAT

Andreea Damian

TOP tari cu cele mai frumoase femei din lume

O nouă TU!

realitatea

Cum alegi corect un implant mamar

Scrie un comentariu