BUCATARESCU la Kanal D! AZI, sambata, 6 aprilie, de la ora 11.30, Dan-Silviu Boerescu va asteapta la o noua editie a celui mai fresh cooking-show al momentului, “Bucatarescu”. In aceasta saptamana, actrita Luciana Popa este cea care-l va ajuta pe Bucatarescu sa faca cele mai delicioase preparate. Din meniul editiei nu vor lipsi: salata de leurda cu fasole inspirata de revista Bucataria petru Toti,, naut si crutoane de telina, supa picanta de rosii cu chiftelute de vita (“albondigas”), frigaruile de berbecut cu orez cu sofran in maniera lui Florin Vlanga, porcul cu ananas asezonat cu piure din cartofi violet(!) si cheesecake-ul, o creatie a Alexandrei Hirceaga.
Invitatul special al editiei este avocatul Cristian Sarbu, care va vorbi despre cazurile culinare ajunse in justitie si nu numai. Supranumit “avocatul vedetelor”, Cristian Sarbu aduce detalii condimentate legate de procesul in care a fost implicat Adrian Mutu, dar si despre cazul Romanita si Adrian Iovan. Tot azi, de la 11.30, telespectatorii vor putea afla tainele mititeilor pregatiti in restaurantul lui Cristi Borcea din Miami, iar invitatul special va povesti experienta culinara traita acolo.
Iata retetele de zi de la BUCATARESCU – show culinar:
1. SALATA DE LEURDA CU FASOLE, NAUT SI CRUTOANE DE TELINA
-3 legaturi de leurda
-50 gr fasole alba fiarta
-50 gr fasole neagra fiarta
-50 gr fasole rosie fiarta
-50 gr naut fiert
-vinegreta: ulei de masline, zeama de lamaie
-100 gr crutoane de telina la abur
2. SUPA PICANTA DE ROSII CU CHIFTELUTE DE VITA
chiftelute:
-300 gr carne tocata de vita
-2 oua
-3 linguri de faina
-patrunjel verde
-usturoi
-1 ceapa tocata
supa picanta:
-2 cutii rosii decojite
-500 ml suc de rosii
-200 gr supa de carne
-1 morcov tocat
-sare
-oregano
-piper
-sos iute dupa gust
-1 lingurita pudra de chili
3.FRIGARUI DE BERBECUT CU OREZ CU SOFRAN
-400 gr carne frageda de berbecut
-marinada de lamaie
-legume pentru frigarui: rosie, ardei gras rosu, ceapa rosie
-250 gr orez
-1 lingurita sofran
-2 linguri ulei de masline
4.PORC CU ANANAS SI PIUREU DE CARTOFI VIOLET
-400 gr cuburi din file de porc
-3 linguri ulei de prajit
-1 lingura ulei de susan
-50 ml sos de soia light
-50 ml sos iute-dulce
-300 gr cuburi de ananas
-100 gr ardei rosu
-50 gr arpagic
-300 gr cartofi violet
-2 linguri unt
-sare
-50 ml lapte
5. CHEESECAKE