Ingrediente pentru 4 portii:
• 1 pui
• 4 teline potrivite
• 4 catei de usturoi
• 4 linguri ulei
• 2 linguri unt
• sare, piper
Curatati puiul, spalati-l si taiati-l in bucati. Puneti-l la copt, dupa ce l-ati condimentat, intr-o tava unsa cu ulei, cu 100ml apa. Cuptorul trebuie incalzit la foc potrivit. Stropiti puiul din cand in cand cu zeama formata in tava. Curatati telinele, taiati-le in cubulete si puneti-le la fiert in apa cu sare. Cand s-au inmuiat, scurgeti-le de apa si maruntiti-le cat mai fin. Pentru a obtine un piure bun, adaugati 2 linguri de unt si putina zeama in care au fiert. Pisati usturoiul, frecati-l cu 1 lingura de sare grunjoasa si cand aceasta s-a dizolvat, adaugati cate putin, in fir subtire, ulei. Pasta obtinuta amestecati-o cu piureul de telina. Scoateti puiul copt din cuptor si cat este cald, turnati peste el piureul de telina si usturoi.