Tabu
HEALTHSlider

Bucataria dietetica – Legume la cuptor cu mozzarella

Fie ca ai intrat la dieta, fie ca vrei sa mai scapi de cateva kilograme ca sa poti arata bine in costumul de baie anul acesta, cu siguranta ai inceput sa te plictisesti de clasicele salate, dar trebuie sa mananci ceva dietetic.

Pentru ca ne-am gandit la tine si vrem sa iti diversificam meniul, iata o reteta cu putine calorii, dar totusi satioasa si gustoasa.

Durata aproximativa a prepararii acestui tip de mancare este de 60 de minute, iar ingredientele folosite sunt pentru patru portii.

Ingrediente:

  • 500g rosii
  • 500g dovlecei
  • 500g cartofi noi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 linguri ceapa verde tocata marunt
  • 2 linguri usturoi verde tocat marunt
  • 400g branza Mozzarella
  • 2 linguri amestec de ierburi aromate taiate marunt (tarhon, busuioc, patrunjel, marar etc.)
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Spala legumele si taie-le pe rand in rondele cu grosimea 0.5 cm. Caleste ceapa si usturoiul in uleiul de masline si pune-le intr-un vas termorezistent. Asaza in vas rondelele de legume, alternandu-le: una de rosie, una de cartof si una de dovlecel si repeta. Presara printre legume sare, piper si ierburi aromate, iar deasupra adauga cubulete de mozzarella.

Pune tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumenesc legumele uniform. Legumele astfel preparate se servesc calde. Le poti stropi cu mujdei sau cu un sos picant.

ARTICOLE SIMILARE

Tipuri de măsline și beneficiile lor. Care sunt cele mai sănătoase

Andreea Damian

Mănâncă bine pentru a dormi bine – 10 sfaturi de la specialiști

Andreea Damian

De ce cuplurile aleg sa conceapa copii la varste tot mai inaintate?

realitatea

Cu Mahershala Ali în rol principal, True Detective 3 se anunță de colecție

Dora Constantinovici

Șapte remedii care te protejează de viroze în această toamnă

Andreea Damian

Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața

Andreea Damian

Scrie un comentariu