Rochiile cu buline sunt şi vor fi mereu la modă, atâta timp cât ştii să le accesorizezi cu bijuteriile, eşarfele, pantofii, pălăriile şi poşetele potrivite.
Dar bulinele au intrat în modă încă din jurul anilor 1850, atunci când dansul polonez numit polka era extrem de popular. Imprimeul cu buline a intrat astfel în istorie sub denumierea de „polka dots” și a continuat să inspire de-a lungul timpului mari creatori, de la Coco Chanel și Yves Saint Laurent până la Marc Jacobs sau Stella McCartney.
Bulinele au reintrat pe scena modei undeva prin anii ’50-’60, fiind văzute mai ales pe costumele dansatorilor de flamenco. Apoi de Carolina Herrera a reușit să facă furori cu rochiile cu buline în anii ’80-’90, fiind purtate de toate vedetele momentului. V-o amintiți probabil pe Julia Roberts în filmul Frumușica (Pretty Woman).
Creațiile designerilor pentru sezonul de toamnă-iarnă 2011-2012 au adus în atenția noastră printurile cu buline într-un mod foarte îndrăzneț și modern. Marc Jacobs a folosit buline pe toate obiectele vestimentare –bluze, rochii, fuste, pălării, mănuși – în toate culorile și texturile – de la bumbac, stofă, mătase și până la blană sau plastic.
Clasicele buline sunt purtate și dincolo de podium. Pe bună dreptate designerul Marc Jacobs crede că nu vei da greș niciodată când porți buline. Cu condiția să mergi pe un machiaj minimalist și o coafură lejeră şi simplă. Acest print este jucăuș, feminin, fiind purtat de celebrități într-o mare varietate de stiluri. Atât de mult, încât nu e deloc greșit să spunem că bulinele reprezintă imprimeul preferat în materie de modă. Frank Sinatra, Marilyn Monroe, Paul McCartney, Goldie Hawn, Rod Stewart, Eric Clapton, Nancy Reagan sunt doar câteva nume sonore care au inclus bulinele în garderoba lor.
Bulinele retro pe alb și negru rămân totuși un reper de stil și rafinament pentru oricine le poartă.