Mulți sunt atenți la reziduurile chimice frecvent întâlnite în alimentele crescute cu pesticide. Dacă bugetul și timpul sunt limitate, poți măcar să încerci să sortezi alimentele de bază.
Există o varietate de motive pentru care un număr din ce în ce mai mare de consumatori aleg alimentele ecologice în timpul cumpărăturilor săptămânale. Mulți oameni sunt atenți la reziduurile chimice frecvent întâlnite în alimentele stropite cu pesticide care au fost legate de apariția cancerului, problemele de reproducere și alte probleme de sănătate suplimentare. Alții vor să susțină un sistem care urmărește protejarea bunăstării animalelor crescute pentru carne și care își fac griji în legătură cu excesul de antibiotice. Însă alții aleg alimente organice din cauza dovezilor că impactul asupra mediului al agriculturii industriale este în detrimentul calității solului și a apei.
Alimentele organice costă adesea mai mult decât alimentele crescute industrial și pot fi mai greu de găsit în magazinele alimentare. Deci, dacă bugetul și timpul sunt limitate, poate doriți să le sortați după prioritate. Iată care sunt cele mai importante alimente de bază care trebuie să fie alese cu atenție.
Fructele de pădure
Căpșunile neecologice transporta în mod regulat reziduuri ale multor tipuri de pesticide, inclusiv insecticide. Un eșantion de căpșuni examinat de oamenii de știință a conținut și reziduuri de la 22 de pesticide diferite. Nivelul anumitor reziduuri găsite a fost atât de ridicat încât acestea ar fi putut fi considerate de foarte multe ori ilegale. O analiză efectuată de organizații de mediu a constatat că căpșunile sunt produsele proaspete care sunt cel mai probabil contaminate cu reziduuri de pesticide.
Murele sunt, de asemenea, purtătoare de niveluri ilegale de reziduuri de pesticide, conform aceluiași studiu.
Alte fructe proaspete
Cireșele, merele și merele crescute în mod tradițional prezintă și ele o prezență ridicată a nivelului pesticidelor.
Salata și spanacul
Salata neecologică vine adesea și cu urme de reziduuri potențial nesănătoase de pesticide. Desi salata este considerata pe scara largă un aliment popular sănătos, testele au arătat altceva. Spanacul ne-organic a fost de asemenea descoperit că transporta reziduuri ale unui insecticid numit permethrin, care este legat de efecte adverse neurologice la copii. În urma testelor insecticidul a fost găsit activ în 76% din probele de spanac, împreună cu resturi de fungicide diferite, concepute pentru a ucide mucegaiul.
Carnea de pui
Puii non-organici sunt adesea crescuți în spații închise cu sute de alte păsări, provocând probleme de sănătate. Animalele sunt adesea puternic dozate cu antibiotice atât din cauza bolii cât și pentru stimularea creșterii. Utilizarea pe scară largă a antibioticelor în producția de păsări de curte a fost legată de problemele de sănătate cu rezistență la antibiotice în cazul oamenilor.
Laptele
Unii operatori de lactate obținute industrial le dau vacilor un hormon de creștere numit somatotropină recombinantă bovină (rBST) sau hormon de creștere recombinant bovin (rBGH) pentru a crește producția de lapte. Hormonul provoacă probleme de sănătate la vaci, inclusiv infecții ale ugerului. Bolile la rândul lor declanșează o utilizare mai mare a antibioticelor, crescând riscul de rezistență la antibiotice în cazul consumatorilor.
Ovăzul
Mulți fermieri de ovăz neorganic își pulverizează culturile cu erbicidul glifosat cu puțin timp înainte de recoltare, pentru a usca plantele. Practica, numită desictare, a demonstrat că lasă reziduurile de glifosat în produsele finite din ovăz. Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului (IARC) clasifică glifosatul ca un agent cancerigen uman.
Pâinea
Conservanții și alți aditivi s-au dovedit a fi în cantități de aproape patru ori mai mari în pâinea realizată industrial decât în pâinea organică. Glifosatul este, de asemenea, utilizat ca desicant pe un anumit grâu neorganic.
Tofu
Tofu convențional provine de la boabe de soia modificate genetic, pulverizate direct cu glifosat. De asemenea, fermierii de soia industrială folosesc din ce în ce mai multe soiuri noi de semințe de soia modificate genetic, care sunt pulverizate și cu alte tipuri de erbicide, lăsând un cocktail de chimicale în alimentele finite.
Hamburgerii
Bovinele îngrășate artificial în loc să pască natural pe pășuni cu iarbă trăiesc în condiții aglomerate și sunt hrănite cu o dietă care conține în mod obișnuit porumb modificat genetic care a fost tratat cu pesticide. Animalele sunt deseori îndopate cu antibiotice pentru tratarea sau prevenirea bolilor, contribuind astfel la problemele umane dezvoltate în urma rezistenței acestora la antibiotice. Carnea din bovinele crescute ecologic, hrănite cu iarbă are în general niveluri ridicate de acizi grași omega-3 sănătoși.
Ouăle
Ouăle din găinile crescute organic îi ajută pe cei care le mănâncă, precum și pe găinile care le fac. Ouăle organice provin de la găini crescute la aer, fără majoritatea pesticidelor și nu se limitează la cuști strânse. Atenție însă, unii producători de ouă deși pretind că produsele lor sunt organice nu respectă standardele ecologice.