Tabu
CULTURE

Care e povestea Jerusalema? Cum a început această provocare globală

Jerusalema este hitul muzicianului și producătorului sud-african Master KG, care în câteva săptămâni a devenit una dintre cele mai reproduse piese din întreaga lume. A fost lansată anul trecut, iar videoclipul piesei a fost vizionat de peste 60 de milioane de ori pe Youtube.

Pe plaje, în piețele orașelor și orașelelor, în săli de sport și parcuri, în spitale, Jerusalema este un dans pe care să-l danseze chiar toți este un mesaj de speranță și fraternitate universal.

Mișcările dansatorilor din videoclip au fost împrumutate până și de pompierii din România. Și-au devenit – ele, mișcările – motiv de flash mob pentru români în vreme de coronavirus.

Dar cum a început această provocare globală?

Câțiva băieți mănâncă stând pe jos, pe trepte, sprijiniți de peretele unei case din satul lor se aude o melodie care-i face să se ridice cu farfuriile în mână își bat palma și încep să danseze. Sunt într-un Quintal, o curte tipică a caselor lui Luanda, iar acești tipi făceau cu totul altceva când muzica îi chema, iar ei raspund cu dansul. Sunt Adilson, Pires, Telma împreună cu câțiva prieteni și prin ei Jerusalema începe să devină viral.


Acest dans care aduce cu sine rugăciunea ca rasele umane să fie egale și să nu mai existe diferențe; un flash mob care dorește să transmită, prin plăcerea muzicii și a dansului, dorința de a ne mișca urmând un ritm personal care, prin grup, devine ritmul lumii.

Artista devenită vedetă peste noapte, Nomcebo Zikode, spune c-a plâns când a văzut cât de mulți oameni au ajuns să danseze pe muzica în care ea vorbește despre Ierusalim și despre Dumnezeu.

ARTICOLE SIMILARE

Documentarul despre lagărele de concentrare naziste produs de Netflix a supărat Polonia

Andreea Damian

Tot ce trebuie să știi despre SAGA Festival. Când începe, ce artiști urcă pe scenă și cât costă biletele

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 19 decembrie

realitatea

Soirees de la Mode 13

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu