Tabu
HEALTH

Care sunt beneficiile salinoterapiei? (P)

Creșterea nivelului de poluare atmosferică înregistrată în ultimii ani a determinat suferinzii de afecțiuni respirator darii și nu numai și persoanele sensibile să caute remedii naturale, care, susținute de specialiști, câștigă tot mai multă popularitate. Astfel, medicii recomandă curele de salinoterapie drept remediu preventiv pentru întărirea sistemului imunitar, calmarea stresului și menținerea unei stări generale optime, chiar și pentru copii!

Este deja cunoscut că toți cei care efectuează astfel de sesiuni au, în perioada de iarnă, un risc mult mai mic de răceli și de gripă, în timp ce în perioada de primăvară ședințele de salinoterapie sunt utile pentru a preveni apariția alergiilor. Și, ca să înțelegi mai bine despre ce este vorba, ți-am pregătit o serie de informații importante care îți vor fi de folos dacă te numeri printre suferinzi, ori poate dorești o revigorare a întregului organism. 

Ce este salinoterapia?

Terapie care se realizează în mod natural, deci este minim invazivă, salinoterapia presupune expunerea la acțiunea aerosolilor salini. Aceștia sunt recunoscuți încă din Antichitate ca având proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii, dezinfectante și de purificare energetică.

Spațiul în care se poate realiza terapia este fie complet natural, în foste mine de sare amenajate pentru a primi vizitatori, fie în camere special amenajate – cu o concentrație similară celei din salinele naturale. Grație tehnologiei moderne, există saline artificiale care oferă clienților concentrații de aer sărat mai mari decât cele naturale. O asemenea salină solicită, însă, un diagnostic scris asupra afecțiunii pe care vrei să o tratezi. Mai mult, specialiștii se vor asigura că nivelul concentrației din aceste saline este cel care ți se potrivește, pentru a fi siguri că tratamentul te ajută.  

Cum funcționează și cui se adresează

Practic, medicamentul utilizat în acest tip de terapie este un aer natural unic, benefic, încărcat cu particule saline. Subiecții acestui tip de terapie pot dobândi remedierea și, în unele cazuri, chiar vindecarea completă a unor afecțiuni situate atât la nivelul tractului respirator superior, cât și al celui inferior. Administrarea este firească și extrem de simplă: prin intermediul respirației normale, aerosolii salini pătrund în corp și răspândesc ioni negativi. Aceștia sunt benefici corpului uman în remedierea și tratarea afecțiunilor, precum și în privința îmbunătățirii vitalității întregului corp. Așadar, terapia se adresează pacienților cu boli respiratorii, celor care suferă de alergii, precum și celor care caută să prevină îmbolnăvirile, pentru a dobândi imunizarea pe cale naturală.

Beneficiile salinoterapiei

  1. Proprietăți antibacteriene – microparticulele inhalate acționează în mod direct asupra bacteriilor, microorganismelor și a substanțelor dăunătoare din organism, contribuind la eliminarea acestora. 
  2. Proprietăți mucolitice – clorura de sodiu stimulează activitatea bronhiilor prin expulzarea mucusului în exces; eliberarea lor este esențială pentru sănătatea respiratorie, fiindcă bronhiile sunt căile prin care este transportat aerul respirat în plămâni;   
  3. Proprietăți antiinflamatorii – reduce fenomenul de inflamare pulmonară și asigură o funcționare optimă a plămânilor;
  4. Susține procesul de dezintoxicare – ajută la curățarea căilor respiratorii, protejând corpul uman de efectele nocive ale poluării atmosferice (fum, smog, agenți poluanți);
  5. Crește vitalitatea – sarea are capacitatea naturală de a echilibra sarcina pozitivă a corpului prin legarea de ionii pozitivi prezenți în exces; studiați timp de aproximativ 50 de ani pentru efectele benefice asupra nivelului de energie din organism, ionii negativi sunt cheia unei stări mentale pozitive;
  6. Are efecte relaxante și regenerante – forțele de neutralizare prezente în ambientul salin anulează efectele dăunătoare ale vibrațiilor electromagnetice prezente atât în mediul înconjurător, cât și corpul nostru. 

Inhalarea de aer salin are beneficii multiple în remedierea și tratarea:

  • durerilor de cap;
  • insomniei;
  • faringitei;
  • amigdalitei;
  • rinitei;
  • sinuzitei;
  • bronșitei;
  • astmului bronșic;
  • infecțiilor bacteriene și virale de la nivelul căilor respiratorii.

Salinoterapia este recomandată, în mod deosebit, copiilor și persoanelor în vârstă, datorită spectrului foarte larg de acțiuni non-invazive, cu riscuri minime. Cu toate acestea, există situații în care nu este indicată.

Contraindicații

Terapia cu aerosoli salini este nerecomandată în caz de:

  • iritații ale ochilor sau conjunctivită;
  • epistaxis – sângerare nazală puternică;
  • probleme cardiace;
  • hipertensiune;
  • hipertiroidism;
  • insuficiență renală;
  • tratament chimioterapeutic.

Reține, așadar, că salinoterapia e o terapie complementară, care poate ajuta și susține vindecarea unor afecțiuni, însă trebuie urmată în baza unui consult de specialitate. Acest lucru este esențial pentru a avea rezultate optime și devine salvator în prevenirea eventualelor complicații cauzate de patologii preexistente. 

ARTICOLE SIMILARE

Vaccin anti COVID-19 | Efectul secundar care a făcut-o să creadă că are cancer de sân

Andreea Damian

Avertisment dur pentru cei care se gândesc să îşi facă un tatuaj

Andreea Damian

7 exerciții de dimineață care te vor face să te simți plin de energie toată ziua

Andreea Damian

Analize și controale pe care o femeie trebuie să le facă în fiecare an 

Andreea Damian

Melodia care te calmează înainte de o operație la fel de mult precum un medicament

Andreea Damian

Dietele vegane și vegetariene ar putea fi legate de un risc mai mare de AVC

realitatea

Scrie un comentariu