Carmen Brumă a împărtășit cu fanii ei de pe Instagram care sunt alimentele pe care le-am putea consuma pentru a face față mai bine frigului de afară.
O alimentație adaptată pentru sezonul rece ar putea face minuni, mai ales pentru friguroși. Introducerea anumitor alimente sau a unor feluri de mâncare în regimul nostru s-ar putea să „ne salveze” în fața frigului.
„Frigul influențează consumul energetic al organismului. Metabolismul celor care trăiesc în țările nordice, cu temperaturi scăzute o bună parte din an, cheltuiește mai multe calorii pentru a menține constanța temperatura de 37 de grade, normală pentru corpul uman. Gerul impune consumul unor produse mai concentrate în calorii ( proteine și grăsimi de origine animală și vegetală) care să-i permită organismului să-și acopere nevoile energetice sporite, dacă petreceți mult timp afară.”, a scris Carmen Brumă pe Instagram.
Carmen Brumă a explicat de ce anumite alimente ne-ar putea ajuta să facem față mai bine frigului. Se pare că unele dintre ele pot stimula digestia și imunitatea și îți dau senzația de căldură.
„Frigul influențează consumul energetic al organismului. Metabolismul celor care trăiesc în țările nordice, cu temperaturi scăzute o bună parte din an, cheltuiește mai multe calorii pentru a menține constanța temperatura de 37 de grade, normală pentru corpul uman. Gerul impune consumul unor produse mai concentrate în calorii ( proteine și grăsimi de origine animală și vegetală) care să-i permită organismului să-și acopere nevoile energetice sporite, dacă petreceți mult timp afară.”, a scris Carmen Brumă pe Instagram.
Carmen Brumă explică faptul că anumite condimente și alimente ar trebui incluse în alimentația noastră zilnică pe timpul iernii și, de asemenea, explică de ce este supa un fel de mâncare atât pentru imunitatea noastră, cât și în combaterea frigului.
„Iată câteva alimente pe care trebuie să le includeți în alimentație atunci afară e ger:
GHIMBIRUL ȘI HREANUL. Au efecte asemănătoare, stimulează digestia, combat durerile articurale , stimulează imunitatea și îți dau senzația de căldură. Ghimbirul poate fi folosit în ceaiuri calde, limonadă, sucuri de fructe, dulciuri sau preparate din carne și peste. Hreanul este în general asociat cu carne sau murături
CEAPĂ ȘI USTUROIUL Au proprietăți antivirale, antibacteriene, antifungice și îmbunătățesc circulația
SUPĂ DE OASE ȘI CARNE hrănește corpul și îl încălzește. Poate fi preparată în cantități mari și congelată în recipiente care să fie ușor de încălzit. Rețeta e simplă: se fierbe carnea cu oase (sau peștele întreg) până când carnea se desprinde de pe acestea. Se strânge spumă care se formează la suprafață și se pot adaugă legume tăiate mărunt. Colagenul conținut ajută pielea și articulațiile, mai ales iarnă. Supă de carne și oase contribuie și la depășirea mai rapidă a răcelilor, fluidificând mucusul și ajutând în eliminarea lui.”, a mai dezvăluit ea.