Cătălin Scărlătescu a luat pe toată lumea prin surprindere când s-a afișat cu noua lui siluetă. Transformarea prin care a trecut celebrul bucătar nu a fost ușoară.
El ajunsese să cântărească peste 120 de kilograme, motiv pentru care a început să aibă diverse probleme de sănătate. După ce a dat jos 50 kg, chef Scărlătescu are o greutate la care se simte foarte bine. Acum parcă este altă persoană.
Motivația lui să scape de kilogramele în plus a început când a mers să-și facă analizele, iar rezultatul nu a fost unul tocmai bun. „(Analizele, n.r.) Erau praf, nu mai dormeam bine și am zis, gata, trebuie să slăbesc. Nu mai mănânc carne deloc, nu mai beau alcool. E simplu. Eu am spus într-o zi că nu mai fumez și n-am mai fumat, la fel pot să zic orice. Nu am mâncat pâine, carne, dulciuri și nu am băut alcool”, a declarat Chef Scărlătescu.
A renunțat definitiv la pâine, alcool și dulciuri
Juratul de la Chefi la cuțite a dezvăluit că a renunțat la pâine și a început să consume doar crudități. Cătălin Scărlătescu susține că este o dietă destul de severă și recomandă să se consulte un medic înainte de a începe.
„Am mâncat, în schimb, doar salate proaspete, spanac, ștevie, castraveți, roșii, mere, grapefruit, prune, nuci și migdale neprăjite și nesărate. Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) și un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete”, a adăugat acesta.
„Este, însă, o dietă severă, eu nu recomand nimănui să țină un astfel de regim fără să consulte medicul. Fiecare organism are propriile necesități, așa că nu e bine să ținem diete „de capul nostru’. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume și fructe proaspete, așa că nu prea e loc de rețete. Puneți pe grătar vinete, rosii și ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde”, a mai precizat Cătălin Scărlătescu.
Tot el mai spunea că programul se întinde pe câteva luni, chiar un an și că nu este deloc unul ușor. Se face doar sub supravegherea unui medic nutriționist, care poate interveni dacă apar modificări ale analizelor.