Postul sau fastingul intermitent (FI), respectiv limitarea consumului de alimente la o fereastră prestabilită, este un regim popular de pierdere în greutate. O fereastră de zece ore înseamnă să vă limitaţi programul zilnic de alimentaţie la zece ore şi să postiţi în restul de 14 ore.
Mâncatul într-o fereastră de zece ore este asociat cu o energie şi o stare de spirit mai bune şi cu un nivel mai scăzut al foamei, arată noile rezultate ale celui mai amplu studiu ştiinţific de acest tip realizat în Marea Britanie. Rezultatele studiului au fost prezentate de cercetătorii de la King’s College London în cadrul Conferinţei Europene de Nutriţie de la Belgrad, care s-a desfăşurat între 14-17 noiembrie, în Serbia.
În ciuda faptului că unii susţinători ai FI promovează în mod obişnuit ferestrele restrictive de alimentaţie de până la şase ore, constatările acestui nou studiu arată că şi mâncatul într-o fereastră mai puţin restrictivă, respectiv de zece ore are totuşi beneficii pozitive pentru sănătate, cum ar fi modificări ale dispoziţiei, energiei şi foamei. Cei care au fost consecvenţi în ceea ce priveşte fereastra de alimentaţie au avut beneficii mai mari decât cei care au variat fereastra de alimentaţie de la o zi la alta.
Cei care au fost consecvenţi în ceea ce priveşte fereastra de alimentaţie au avut beneficii mai mari decât cei care au variat fereastra de alimentaţie de la o zi la alta. „Acesta este cel mai mare studiu realizat în afara unei clinici strict controlate care arată că postul intermitent poate îmbunătăţi sănătatea într-un cadru real”, a declarat dr. Sarah Berry, de la King’s College London şi cercetător şef la ZOE. Rezultatele arată că regimul nu trebuie să fie foarte restrictiv pentru a vedea rezultate pozitive: o fereastră de zece ore pentru a mânca a fost gestionabilă pentru majoritatea oamenilor, şi au fost observate îmbunătăţire a stării de spirit, a nivelului de energie şi a foamei.
Sursa: Tabu.RO