Vineri şi posibil şi sâmbătă s-ar putea înregistra primele zile în care maximele să se apropie de pragul unei zile de caniculă, 34 de grade.
Specialiștii în nutriție recomandă ca în timpul sezonului cald să acordăm atenție sporită alimentelor pe care le consumăm. Este indicat să renunțăm la alimentele care ne pot dăuna sănătății în această perioadă. Este vorba despre alimente grase și procesate. De asemenea, este important să ne hidratăm corpul în zilele soride.
SUPA
Este unul dintre alimentele care te ajută să te hidratezi în zilele caniculare. Alege una formată din legume, cât mai ușoară. Este o alegere mai bună în detrimentul supei cu carne.
ROȘII
Roșiile conțin licopen, un antioxidant cunoscut ce previne cancerul. Ele sunt 94% apă și sunt perfecte într-o salată sau într-un sendviș.
CASTRAVEȚI
Un alt aliment foarte hidratant este castravetele. Acesta conține foarte multă apă și conferă un sentiment de prospețime.
SALATĂ VERDE
Frunzele verzi sunt compuse din 80-95% apă. Acestea se digeră și ușor. De asemenea, frunzele de țelină sunt benefice pe timpul zilelor de vară deoarece conțin puține calorii și au apă în procent de 95%. Broccoli are un nivel ridicat de fibre care ajută digestia într-un mod alert. Fiind 91% apă, aceste legume vă răcoresc și merită să fie consumate.
ARDEI IUTE
Ardeiul iute este recomandat în această vară deoarece ajută la perfecționarea circulației sângelui și ajută la eliminarea toxinelor prin intermediul transpirației. De asemenea, în cel mai scurt timp va provoca și răcirea corpului.
PEPENE
Pepenele galben este delicios și poate înlocui chiar și apa. El se găsește în timpul verii și are un conținut scăzut de calorii și ridicat de apă, având peste 95%.
FRUCTE DE PĂDURE
Fructe de pădure se pot consuma în toată perioada anului datorită antioxidanților pe care le conțin. Murele, afinele, zmeura, căpșunile și merișoarele oferă răcire organismului, conform medicinei tradiționale chineze.
Sursa: Tabu.RO