Tabu
HEALTH

Ce ar trebui să mâncăm, dar și să evităm să consumăm, vara, pe caniculă

Meteorologii au emis un cod galben și cod portocaliu de caniculă. Temperaturile vor ajunge până la 37 de grade, disconfortul termic va fi ridicat și vor fi nopți tropicale în mai multe județe din țară. 

Dacă vrem să facem față căldurii, ar trebui să reconsiderăm ceea ce mâncăm și bem, spun specialiștii.

În primul rând, ar trebui să evităm cât mai mult mesele mari și grele. Directorul de medicină integrativă de la Universitatea George Washington, Leigh A. Frame, explică faptul că digestia creează căldură, iar consumul unor mari cantități de alimente dintr-o dată poate fi dificil pentru organism ca să le descompună: „Când te străduiești să digeri mâncarea, corpul tău de fapt creează mai multă căldură”.

Astfel se explică și de ce consumul unei mese grele, când este foarte cald afară, ne poate face să ne simțim mai letargici și obosiți, susține și Cecilia Sorensen, director al Consorțiului Global pentru Educația în Climă și Sănătate la Universitatea Columbia.

De aceea, experții recomandă să savurăm mese mai ușoare și mai frecvente pe parcursul zilei și ne îndeamnă să ne concentrăm pe alimente hidratante care sunt mai ușor de digerat, precum castraveții și pepenele roșu.

În plus, ei recomandă să evităm băuturile ce conțin cantități mari de cafeină, cum ar fi energizantele, pentru că pot duce la deshidratare, fiindcă ne obligă să urinăm mai mult. Totul depinde însă de cantitatea de cafeină, o ceașcă de cafea nefiind o problemă.

Ce este bine să consumăm pe timp de caniculă

În primul rând, este recomandat să mâncăm fructe și legume. Alimentele pot fi o sursă majoră de hidratare, dar spre deosebire de alimentele procesate, care de obicei nu conțin multă apă și pot fi mai greu de digerat, mare parte dintre fructe și legume sunt pline de apă și nutrienți.

Experții recomandă să mâncăm așadar produse cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi fructele de pădure, pepenele roșu, castraveții, roșiile, țelina și ardeii. Deși salata verde este cunoscută pentru conținutul său ridicat de apă, se pare că verdețurile mai închise la culoare, precum spanacul, pot fi, de asemenea, hidratante.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

O vedetă de pe Youtube a renunțat la veganism pentru că dieta i-a cauzat mari probleme de sănătate

Andreea Damian

Arnold Schwarzenegger și Cindy Crawford, împreună!

Andreea Damian

Vaccinul împotriva chlamydiei ar putea deveni realitate după un studiu clinic de succes

realitatea

Postul terapeutic: beneficii și pericole

Andreea Damian

Cum ar putea gâdilirea urechii să încetinească îmbătrânirea

Andreea Damian

De ce laptele de soia este cea mai bună alternativă vegană la laptele de vacă

Andreea Damian

Scrie un comentariu