Viața lui Pi – Yann Martel – „Nu se numără chiar printre cărțile mele preferate, dar pe un mare călător s-ar putea să-l atragă (sau să-l inspire)”.
Teoria norilor – Stephane Audeguy – „L-ar ajuta să interpreteze mai bine norii (forme și densitate). L-ar plimba prin toată lumea, de la Japonia la papuași, și-ar putea ajusta viziunea asupra femeilor…”
Imparatul Mustelor – William Golding – „Aventura umanitatii, ce poate fi mai palpitant?”
Zorba Grecul – Nikos Kazantzakis – „Ca să aprecieze libertatea și să iubească viața.”
Zei Americani – Neil Gaiman – „Pentru simplul motiv că i-ar justifica experiențele și pentru că e genul de carte care nu te solicită prea mult deși într-un final descoperi că te-a recompensat suficient. O poți citi în timp ce sari cu parapanta de pe un petrolier aflat pe un lac glaciar din nordul Nepalului.”
Baudolino – Umberto Eco – „Cartea e o aventură în sine, s-ar putea să uite de călătoriile în lumea reală.”
Prin praf și vise – Roxana Valea – „ Mai presus de aventură are calitatea unui manual de supraviețuire.”
Ulise – James Joyce – „Să se mai tempereze.”
Arta de a nu scrie un roman – Jerome K. Jerome – „Am călătorit în toată lumea fără să pun piciorul afară din casă. Poate așa se va mai potoli. Sau dimpotrivă – depinde ce se urmărește.”
Etruscul – Mika Waltari – „E voluminoasă, deci e numai bună de citit între cele două destinații. E o călătorie în timp și în spațiu, plină de detalii captivante și de călătorii deosebite.”
Don Quijote – Miguel de Cervantes – „Pentru că e cartea pe care a luat-o și Thomas Mann când a traversat atlanticul (parcă).”
Si desigur, nelipsitele ghiduri turistice.:)
Mai multe recenzii găsiți pe tomatacuscufita.com