Tabu
HEALTH

Ce îți spune tipul tău de grăsime corporală despre sănătatea ta

Deși adesea ne gândim la grăsime ca la ceva nedorit, aceasta are o semnificație remarcabilă în corpul nostru. Țesutul adipos nu numai că eliberează hormoni care reglează metabolismul și apetitul, dar are și o influență surprinzătoare asupra sensibilității la insulină. 

Dar atenție, consumul excesiv de calorii poate duce la extinderea și multiplicarea celulelor adipoase, alimentând inflamația cronică și perturbând metabolismul sănătos. 

De ce grăsimea corporală este sănătoasă

Dincolo de aspectul ei nedorit în zonele cu probleme precum burta și coapsele noastre, grăsimea este foarte importantă pentru funcționarea corpului nostru. Țesutul adipos nu numai că eliberează hormoni care reglează metabolismul și pofta de mâncare, dar influențează și sensibilitatea la insulină. De fapt, țesutul adipos conține celule imunitare care influențează inflamația, calmând-o dar și declanșând-o.

Grăsimea abdominală

Acesta este unul dintre cele mai comune tipuri de grăsime corporală și este cunoscut sub numele de  grăsime viscerală. Acest tip de grăsime este intern și apare în jurul organelor noastre vitale. Începem să observăm această grăsime atunci când mâncăm prea multe calorii și nu facem suficiente exerciții fizice.

Poate fi un semn al unui metabolism scăzut sau că aveți un dezechilibru hormonal. Pentru femei, este obișnuit ca organismul să schimbe locul în care depozitează grăsimea, în special pe măsură ce îmbătrânim. După menopauză, mușchii noștri scad și cantitatea de grăsime crește, ceea ce poate duce la depozitarea grăsimii în zona abdomenului. Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, au mai multe șanse să dezvolte grăsime viscerală în burtă, chiar dacă nu se îngrașă.

Grăsimea pe braț

Dacă începi să observi o cantitate disproporționată de  acumulare de grăsime pe brațe, atunci ar putea fi din cauza modificărilor hormonale din corpul tău. De exemplu, dacă iei medicamente hormonale care îți modifică nivelul hormonilor, atunci este posibil să începi să observi mai multă producție de grăsime pe brațe.

De fapt, femeile au, de asemenea, mai multe șanse de a dezvolta grăsime pe brațe decât bărbații. De exemplu, este foarte obișnuit ca femeile aflate la menopauză să câștige în greutate pe partea superioară a brațelor, pe măsură ce nivelul lor de testosteron scade.

Șolduri și laterale

Se știe că este un centru de depozitare a grăsimilor, în special pentru femei. Acest lucru provoacă ceea ce este cunoscut sub numele de mânere de dragoste, iar cauza principală este ereditatea, precum și prea mult gluten și lapte. Și, desigur, lipsa activității fizice poate contribui la depozitarea mai multor grăsimi aici. De asemenea, dacă iei medicamente pe bază de estrogen (cum ar fi o pilulă contraceptivă), este obișnuit să produci mai multe grăsimi în aceste zone.

Partea inferioară a spatelui și a taliei

Dietele sărace în proteine ​​sunt adesea vinovate pentru producția de grăsimi în această zonă. Consumul regulat de alimente procesate, carbohidrați rafinați și băuturi dulci, pe lângă faptul că nu faci exerciții fizice frecvent, poate duce la depozitarea în exces a grăsimilor în zona inferioară a spatelui și a taliei. Acest tip de grăsime nu este obișnuit doar pentru femei, dar poate fi adesea găsit și la bărbați.

Stomacul nostru nu crește doar din cauza excesului de grăsime, ci pot exista și alte motive pentru un stomac mai mare. Unul dintre aceste motive este apariția inconfortabilă a balonării, care poate fi gestionată cu ușurință prin câțiva pași cheie, oferindu-vă un  stomac mai plat în mod natural.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cum sunt alinate durerile la un cabinet de kinetoterapie

realitatea

Cele 10 motive pentru care nu poti sa slabesti

realitatea

Cele 12 fructe și legume care conțin cele mai multe pesticide

Andreea Damian

Poluarea aerului crește riscul de avort spontan la fel de mult ca fumatul

Andreea Damian

Femeile care au născut prin cezariană, sfătuite să adopte aceeași metodă și la viitoarele nașteri

Andreea Damian

Omenirea va avea nevoie de 80% mai multă mâncare până la sfârșitul secolului

Andreea Damian

Scrie un comentariu