Tabu
HEALTH

Ce mâncăm în post, astfel încât să nu acumulăm kilograme nedorite

Alimentația corectă joacă un rol esențial în creșterea imunității, iar postul poate avea beneficii directe pentru sănătate și siluetă, dacă este ținut corespunzător.

Alimentația din perioada postului trebuie să se bazeze pe preparate simple și sănătoase, inspirate din bucătăria tradițională, spune medicul. 

„Ar trebui să mâncăm cum mâncam înainte, în post, și cum mâncau bunicii noștri mâncarea gătită în casă. Avem supe, ciorbe de legume, tocăniță de legume, tocăniță de ciuperci, sarmalele de post, mămăligă. Putem folosi proteina vegetală pe care o avem în nuci, semințe oleaginoase sau leguminoase, mazăre, linte, năut. Putem folosi salatele asortate, colorate, cu ulei de măsline, cu semințe în ele și dulciurile de post, care sunt sănătoase, mult mai sănătoase decât cele din comerț”, spune medicul Ruxandra Constantina.

Pe lângă susținerea sistemului imunitar, această dietă ajută la reducerea inflamației, la detoxifierea organismului și la prevenirea adicției de alimente nesănătoase. De asemenea, moderația în consum asigură controlul greutății corporale, contracarând percepția că postul duce inevitabil la creștere în greutate.

Pe lângă alimentație, putem lua însă și alte măsuri pentru întărirea imunității precum o hidratare corespunzătoare, odihna suficientă și activitatea fizică regulată. Toamna poate deveni, astfel, un moment oportun pentru a ne regândi obiceiurile și pentru a adopta un stil de viață mai sănătos.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai frecvente afecțiuni ginecologice care apar pe timpul verii

Andreea Damian

Dieta: Programul “5 pe zi”

realitatea

Cum să trecem peste depresia de iarnă

Andreea Damian

Johnson&Johnson ştia de ani de zile că pudra sa ne „îmbolnăvește” dar insistă că nu e periculoasă

Andreea Damian

Cum ne pot pune sănătatea în pericol decorațiunile de Crăciun

Andreea Damian

Acest aliment natural ar putea înlocui cafeaua de dimineață

Andreea Damian

Scrie un comentariu