Între tine și fierul de călcat nu a fost niciodată dragoste nebună? Pentru a sări peste corvoada călcatului, alege materiale care nu pot fi călcate.
Între cămașa ta din bumbac, care trebuie să fie mereu impecabilă pentru a merge la birou, și fusta plisată pe care o porți în serile cu prietenii, este uneori esențial să scoți fierul de călcat. Te-ai săturat de această corvoadă? Reține că există haine practice, al căror material le permite să fie depozitate direct în dulap după uscare.
Țesături care nu se sifonează și nu trebuie călcate
Nailon și acril
Optând pentru fibre sintetice precum poliesterul, nu vei avea nevoie de călcare. Nailonul sau acrilul sunt, de asemenea, materiale preferate, deoarece sunt rezistente la șifonat. De asemenea, reține că grosimea țesăturii influențează capacitatea acesteia de a rezista la încrețit. Cu cât materialul este mai subțire, cu atât se șifonează mai ușor, așa că asigură-te că alegi materialul potrivit pentru rochițele sau cămășile tale mici.
Polibuton
Un amestec de bumbac și poliester, această țesătură este cunoscută și pentru partea sa netedă și rezistentă la riduri. Mai puțin costisitor decât bumbacul și ușor de întreținut, acesta din urmă poate economisi timp.
Lână, cașmir, merinos și mătase
Îmbrăcămintea din fibre naturale, precum lâna, cașmirul, merinos sau mătasea, sunt, de asemenea, opțiuni fiabile și practice, pentru a economisi minute prețioase de treburile de călcat. Aceste materiale naturale își păstrează întotdeauna forma după spălare atâta timp cât sunt uscate plat și spălate cu un detergent specific, acestea fiind materiale care trebuie îngrijite.
Lyocell și modal
Și pentru a te gândi la planetă în timp ce faci viața mai ușoară, optează pentru lyocell (numit și Tencel) pentru că este un material ecologic produs din pastă de lemn. Această țesătură, numită uneori „mătase vegetală”, necesită doar spălare la mașină la 30 de grade și uscare la aer pe dos. Poți apela și la modal, o fibră artificială de origine naturală, obținută prin amestecarea celulozei de lemn cu un solvent. Aceste materiale rezistente la riduri sunt foarte apreciate pentru calitatea lor durabilă, rezistentă și foarte plăcută la atingere.
Ce țesături se încrețesc cel mai ușor?
La rândul lor, bumbacul, cupro, inul și vâscoza sunt țesături care se șifonează usor. Prin urmare, este mai bine să le eviți dacă nu ești un fan al călcatului. Într-adevăr, acestea din urmă riscă să-ți îngreuneze viața odată ce le scoți din tamburul mașinii de spălat.
Iată câteva sfaturi pentru a ușura călcarea
Este imposibil să-ți înlocuiești toate hainele cu materiale care nu se șifonează. Din fericire, câteva sfaturi simple îți permit să eviți corvoada călcatului, sau cel puțin să o faci semnificativ mai ușoară. În primul rând, nu să scoți rufele din mașină la sfârșitul ciclului de spălare, astfel încât hainele să nu rămână într-o minge în mașină ore în șir. La fel și dacă lucrurile ies din uscător, împăturește hainele imediat. Odată ce rufele sunt uscate, ai grijă să nu le pui pur și simplu undeva și să uiți să le împăturești. De asemenea, poți usca hainele într-o baie: umiditatea din această cameră va ajuta la netezirea țesăturii. De asemenea, poți opta pentru tehnica foliei de aluminiu sau a sucitorului …
De asemenea, folosirea unui fier de călcat cu abur este o alternativa bună la călcat deoarece este ușor de folosit și are mai multe beneficii. Apoi, aburul fierbinte ucide bacteriile și elimină mirosurile nedorite, făcând hainele mai proaspete.
Sursa: Tabu.RO