Avocado este cultivat intens în Israel, Australia şi Africa. Are cel mai mare conţinut de proteine dintre toate fructele, cu mai mult potasiu decât bananele şi cu un depozit uriaş de vitamine (A, B, C, E) şi minerale, AVOCADO este o importantă sursă de sănătate. Există peste 500 de varietăţi de AVOCADO dar la noi se găsesc doi dintre cei mai aromaţi hibrizi: HASS şi FURTE.
E şi mai bun dacă…
Fructul va fi ţinut 2-3 zile la temperatura camerei. Dacă nu a apucat să stea câteva zile pe raft se poate ţine într-o pungă de hârtie închisă, la un loc cu bananele. Uleiurile etrice emanate vor ajuta la coacerea deplină a fructului.
Pregătirea pentru gătit:
1. Tăiaţi fructul longitudinal în jumătate până ce cuţitul atinge “nuca” din mijloc;
2. Rotiţi cu grijă cele două jumătăţi până se desprind;
3. Scoateţi “nuca” cu vârful cuţitului;
4. Cojiţi pieliţa începând de la codiţă;
5. Dacă nu îl gătiţi imediat, ştergeţi cu o felie de lămâie suprafeţele şi împachetaţi jumătăţile în folie de plastic pentru a evita oxidarea şi decolorarea.
Acest material a fost preluat din arhiva revistei “Bucătăria pentru toţi”.