Tabu
HEALTHSlider

Ce sunt alimentele anti îmbătrânire?

Vitamine, minerale și acizi grași esențiali… Dacă dieta este sănătoasă și echilibrată, este plină de beneficii antioxidante, constituie primul scut anti-îmbătrânire pentru piele.

„Lasă-ți dieta să fie singurul tău medicament”, spunea Hipocrate. O parte din toate provine din farfurie. Desigur, nu suntem cu toții la fel şi inevitabil, ridurile apar, mai devreme sau mai târziu, în funcție de moștenirea genetică. Dar mediul și stilul de viață influențează în mod direct îmbătrânirea pielii. Vestea bună este că nutrienții dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată sunt scutul anti-îmbătrânire numărul unu.

Antioxidanții, aliatul tinereții

De preferat ar fi să consumăm mai multe alimente care conțin antioxidanți. Ei sunt cei care captează „radicalii liberi”, substanțe prezente în organism care favorizează îmbătrânirea celulară.

Vitamine

Ne umplem cu vitamina E, prezentă în semințe oleaginoase (nuci, alune, migdale), uleiuri vegetale (ulei de floarea soarelui, ulei de cocos, ulei de rapiță, alune și ulei din semințe de struguri), cereale integrale, pește gras, dar și semințe de floarea-soarelui. Vitamina E este un nutrient anti -îmbătrânire prin excelență. De asemenea, își optimizează aportul de vitamina A, care contribuie printre altele la buna elasticitate a pielii. Principalele surse sunt ouăle și produsele lactate. Vitamina A conține, de asemenea, beta-caroten, un antioxidant găsit în legume precum dovleac, păstârnac, dar morcov.

Alte surse de antioxidanți, vitaminele B5 și B8, care mențin pielea hidratată. Primul este prezent în carne, gălbenușuri, ciuperci, leguminoase (linte, fasole albă sau roșie, mazăre), cereale integrale și, desigur, fructe și legume. Al doilea este extras din pui, fructe și legume. În ceea ce privește vitamina C, pe lângă ameliorarea oboselii și întărirea organismului împotriva agresiunilor externe, aceasta contribuie la sănătatea celulelor. Ne hrănim, așadar cu citrice sau chiar kiwi, mere și pere.

Oligoelemente

Aceste minerale sunt esențiale pentru buna funcționare a corpului. Acestea participă la structura celulelor și a țesuturilor și, în special, luptă împotriva stresului oxidativ care le afectează. Să menționăm seleniul, prezent în usturoi, ceapă, varză, pește, leguminoase și ouă. Cupru, găsit în ciuperci, fructe de mare, grâu, ovăz, soia și piper. Zinc, conținut și în fructele de mare, pește, carnea roșie și ouă. În cele din urmă mangan, găsit în nuci, grâu integral, ananas și orez.

Acizi grași esențiali pentru celule

Considerate drept „grăsimi bune”, acizii grași omega-3 și 6 sunt esențiali deoarece nu sunt produse de organism. Pe lângă promovarea funcționării creierului și în special a neuronilor, aceștia mențin hidratarea pielii și întăresc membrana celulelor pielii. Omega-3 sunt obținuți din pești grași (macrou, ton, somon, sardine și chiar hering), dar și din uleiuri vegetale. Omega-6 se găsesc în uleiul de arahide, uleiul de camelină și uleiul de semințe de struguri. Aveți grijă, cele două tipuri de omega au efecte opuse în organism, iar pentru a profita de beneficii, contribuțiile trebuie să fie echilibrate pentru a preveni anularea efectelor reciproce. Mai bine combinați două în farfurie sau alternați-le.

ARTICOLE SIMILARE

Cel mai bun sport pentru a scăpa de celulită

Andreea Damian

Brad Pitt și Emily Ratajkowski, cel mai nou cuplu de la Hollywood

Andreea Damian

Dietă de fotomodel. Ce conține frigiderul Bellei Hadid

Andreea Damian

Alergia la polen – cele mai bune recomandări de la specialiști

Andreea Damian

Cum sa iti faci un machiaj doar cu eyeliner

realitatea

Cum arată colecţia impresionantă de vile de lux din portofoliul lui Jennifer Lopez

Andreea Damian

Scrie un comentariu