Tabu
Shop

Ce tip de gard alegi pentru a delimita curtea? Modele, avantaje și dezavantaje (P)

Alegerea gardului pentru împrejmuirea curții este lăsată deseori pe ultimul loc în planificarea amenajării exterioare a locuinței. Este însă o mare greșeală să faci asta, pentru că poarta de acces și gardul trebuie să se integreze armonios în stilul arhitectural. Astfel, atunci când alegi tipul de gard potrivit, trebuie să ții cont de aspectul exterior al casei și de stilul în care vrei să-ți amenajezi curtea. Spre exemplu, pentru o casă cu aspect rustic se va potrivi cel mai bine un gard din lemn, în timp ce pentru o locuință în stil mediteranean este mai indicat să alegi un gard din piatră.

Îți prezentăm în continuare care sunt cele mai populare și mai practice tipuri de gard, precizând avantajele fiecăruia în parte. În acest fel, vei putea alege cea mai bună soluție de amenajare pentru gradina ta.

Gardul din fier forjat

Acest tip de gard are un aspect foarte elegant și se potrivește cu orice stil arhitectural, deci nu vei da greș dacă mergi pe această variantă. Fierul forjat este însă un material foarte scump, prin urmare delimitarea curții te va costa destul de mult.

Gardul din fier forjat are însă multe avantaje importante, dincolo de aspectul estetic deosebit. Fierul forjat rezistă foarte bine în timp, este ușor de întreținut și de reparat, dacă este nevoie. În plus, gardul din fier forjat este la modă de mai mulți ani, mai ales în noile cartiere rezidențiale, unde vei întâlni diferite combinații inedite, cu gard din fier forjat și stâlpi din beton.

Gardul modular

Acest nou tip de gard este o soluție foarte eficientă, modernă și accesibilă pentru delimitarea curții. Gardul modular are aspect de piatră naturală, fiind obținut prin despicarea unui bloc de beton și este alcătuit din bolțari. Acești bolțari sunt fabricați prin vibropresarea betonului în matrițe metalice, rezultând astfel un material de calitate, rezistent și care arată foarte bine.

Un gard modular este o soluție foarte practică, ușor de integrat în orice stil de amenajare a grădinii. Aspectul unui gard de acest fel este unul elegant, caracterizat prin linii simple și drepte. Pentru un efect estetic deosebit, poți combina gardul modular cu elemente din fier forjat sau lemn compozit. 

Avantajele gardului modular sunt durabilitatea sa, prețul accesibil și ușurința cu care poate fi integrat în orice stil de amenajare și combinat cu alte materiale.

Gardul din lemn compozit (WPC)

Lemnul compozit (Wood Plastic Compozit: WPC) este un material modern, ecologic, fabricat numai din componente reciclate (plastic și rumeguș). Prin urmare, este un material hibrid, compus din fibre de lemn, rezultate din deșeurile procesului de prelucrare (rumeguș) și material plastic reciclat. Aceste elemente sunt unite prin aditivi, la care se adaugă lubrifianți și coloranți.

Un gard din lemn compozit este foarte durabil, ușor de întreținut și are un aspect similar cu al lemnului natural. Prețul este unul accesibil, iar, spre deosebire de lemnul masiv, lemnul compozit rezistă foarte bine la umiditate, insecte, mucegai, ultraviolete și temperaturi extreme. Gardul din WPC nu are nevoie să fie vopsit sau lăcuit, iar rezistența lui la foc poate fi crescută prin ignifugare.

Analizează cu atenție toate aceste opțiuni pe care le ai și alege tipul de gard care se potrivește cel mai bine cu locuința ta și cu stilul de amenajare pe care ți-l dorești.

ARTICOLE SIMILARE

ALERTĂ: Gheață cu bacterii care pot proveni din fose sau fecalele animalelor în magazine

realitatea

Snoop Dogg își va lansa propriul vin în această vară

Andreea Damian

Cel mai potrivit scaun de masă bebe pentru copilul tău

Tabu Tabu

Dacă ai găsit cu adevărat dragostea, nu renunța ușor la primul obstacol! Păstreaz-o!

Andreea Damian

7 tendințe ale acestei veri, în materie de sandale (P)

Andreea Damian

Acest chelner miaună la tine dacă îi atingi prea mult urechile

Andreea Damian

Scrie un comentariu