Credem ca daca nu avem produse de machiaj pe fata, nu mai avem nevoie de demachiere. Insa expertii ne recomanda ca indiferent daca esti machiat sau nu, demachierea, tonifierea si hidratarea tenului sa fie facuta.
Alina Brailescu, Fashion & Beauty Make-up Artist ne spune ca la fel cum in machiaj exista anumite etape ce trebuie respectate, la fel si pregatirea tenului se supune unui ritual.
Spala-te pe fata folosind un gel de curatare potrivit tenului tau. Nu trebuie sa contina alcool sau parabeni. Apa trebuie sa fie calduta. Nici foarte rece, nici fierbinte.
Tonifiaza tenul. Pentru rezultate bune aplica-l cu o cotoneta din bumbac. Respectand aceasta etapa cureti tenul de orice urma de grasimi sau impuritati.
Hidratarea tenului se face oricarui tip de ten. Chiar si daca ai tenul gras, important este sa gasesti crema potrivita tipului tau de piele. Nu aplica o cantitate mare de produs, ci doar cat trebuie, poti elimina excesul tapotand zona cu un servetel uscat. De altfel, masajul de care beneficiaza tenul atunci cand aplici crema este benefic pentru ca pune sangele in circulatie.
Permite-i pielii tale sa absoarba crema. Daca aplici imediat fondul de ten vei observa că produsul patineaza, asta pentru ca tenul nu a avut timp sa absoarba crema. Asteapta intre 5 si 10 minute intre crema si fondul de ten. Nu numai ca tenul pare mai luminos dar fondul de ten face “priza” si are o rezistenta mai mare la transfer.
Aplica primer. Aplicarea primer-ului este foarte usor de realizat si are multe beneficii. Ascunde porii deschisi, urmele de acnee, impiedica transpiratia si ajuta machiajul sa reziste mai mult. Folosind primer verde sau somon, vei vedea ca ajuta la acoperirea petelor rosii.
Ritualul tau care este? Ce ai mai adauga la cele spuse de Alina? Tot ea ne spune ca respectand acest ritual sporim producerea colagenului si vom intarzia efectul de imbatranire al pielii. Incepand de astazi voi incerca sa respect si eu aceste sfaturi.