Machiajul semipermanent se face la buze, pleoape şi sprâncene, având atât scop estetic, cât şi de a corecta unele imperfecţiuni.
Acest tip de machiaj este recomandat femeilor active, care vor să reducă timpul de machiaj, celor care au sprâncenele rare sau slab conturate, persoanelor ale căror buze nu prezintă o formă bine definită.
Este contraindicat temporar în caz de herpes, conjunctivită, dermatite, acnee şi se face cu acordul medicului în cazul persoanelor care suferă de diabet, HIV, boli de inimă, leziuni ale pielii, tulburări emoţionale ce presupun administrarea unor tratamente.
Machiajul semipermanent rezistă 1-3 ani. Totul depinde de tipul de pigment, de calitatea lui, de cât de adânc în piele e introdus, dar şi de reacţia şi toleranţa fiecăruia la produs.
Care sunt riscurile
Cel mai mare risc este ca, în timp, nuanţa pigmentului să vireze în altceva. Spre exemplu, linia maro de la ochi poate deveni roşiatică sau portocalie, cea neagră să dea într-un albastru sau violet. Asta dacă pigmenţii nu sunt de calitate.
Machiajul semipermanent al unei zone costă între 100 şi 300 de euro.