Inca mai stai pe ganduri daca sa prepari sau sa cumperi cozonac de Craciun? Nu renunta definitiv la ideea de a-ti parfuma caminul cu aromele ademenitoare ale acestui deliciu romanesc! Cel putin nu inainte de a descoperi o reteta care transforma cozonacul intr-o joaca de copii, chiar si in mainile celui mai nepriceput bucatar!
Descopera reteta rapida care iti garanteaza gustul cozonacului ca la mama acasa, fara a pierde ore in sir cu framantarea si dospirea lor!
Ingrediente: 1 kg faina, 100 g unt PREMIUM natural Koliba, 400 ml lapte, 3 oua, 300 g zahar, 40 g drojdie, 50 g stafide, 1⁄2 fiola esenta rom, 1⁄2 lingurita sare, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 lingurita coaja rasa de portocale
Pentru umplutura: 2-3 linguri cacao, 100 g nuci maruntite, 1⁄2 fiola esenta rom, 3-4 linguri zahar, 10 linguri lapte
Mod de preparare: Incepe sa prepari aluatul. Uita de maia si de alte procese migaloase care iti rapesc timp pretios in prepararea cozonacului. Obtine un aluat pufos, crescut si gustos astfel: cerne faina impreuna cu sarea intr-un lighean mai mare. Dizolva drojdia in putin lapte caldut si toarn-o intr-o gaura facuta in faina. Adauga ouale, untul topit, aromele, stafidele si zaharul si framanta usor, pana amesteci toate ingredientele. Adauga apoi laptele, treptat, si framanta totul pana cand aluatul ti se dezlipeste de pe maini sau devine elastic. Acopera bolul cu un prosop si pu
ne-l intr-un loc calduros, la crescut, timp de 30- 40 de minute.
1 comentariu