Măceşele sunt un veritabil medicament natural, datorită conţinutului bogat de vitamina C, atât de necesară pentru prevenirea virozelor și răcelilor.
Pe lângă vitamina C, măceşele mai conţin vitaminele C, B1, B2, B3, E, F, K, P şi provitamina A. Bogăţia de vitamine recomandă ceaiul de măceșe ca fiind un tratament excelent pentru persoanele care suferă de avitaminoză sau hipovitaminoză.
Ceaiul din fructe de măceșe este recomandat persoanelor aflate în convalescență, pentru efectele sale tonice și stimulante generale, dar și persoanelor care se confruntă cu stări persistente de oboseală.
Deoarece contribuie la menținerea elasticității vaselor de sânge, ceaiul de măceşe este recomandat în afecţiunile vasculare. De asemenea, are capacitatea de a preveni infarctul miocardic și angina pectorală şi de a normaliza tensiunea arterială în cazul persoanelor care se confruntă cu hipertensiune, potrivit livadacuceai.ro.
Întrucât mărește secreția de bilă, este recomandat şi celor care se confruntă cu afecţiuni hepatice.
De asemenea, facilitează eliminarea pietrelor de la rinichi, tratează infecţiile de tract urinar şi cisttitele, graţie proprietăţilor sale diuretice. În același timp, un tratament cu ceai de măceșe este recomandat și în caz de constipație, cât și pentru hemoroizi.