Tabu
HEALTHSlider

Ceaiul de ghimbir – aliatul racelilor de sezon

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietatile lui terapeutice inca de acum 2000 de ani, cand in China era folosit pentru a stimula digestia si a combate anumite greturi sau probleme stomacale.

Desi este folosit in special pe post de condiment, acesta  poate deveni usor un medicament in tratarea racelilor de sezon. Radacina de ghimbir este bogata in potasiu, zinc, calciu si vitamine si este cea mai recomandata in caz de gripa.

Beneficii si proprietati

Intareste sistemul imunitar datorita continutului ridicat de antioxidanti si reduce riscul de afectiuni sau infectii. Daca optati pentru o cana de ceai pe zi, inainte de culcare, preveniti accidentele vasculare cerebrale, pentru ca ghimbirul contine substante active care blocheaza depozitarea grasimii pe artere si reduc nivelul de colesterol.

Combate racelile intrucat reuseste sa amelioreze tusea si sa favorizeze expectoratia. Este perfect in grabirea procesului de vindecare. In acelasi timp, este perfect si in asigurarea unei bune circulatii a sangelui, pentru ca previne formarea cheagurilor si ajuta la transportul substantelor nutritive la toate organele  vitale din corp.

Ceaiul de ghimbir este recomandat si pentru cei care au crampe musculare dese. O singura cana iti confera energie si te ajuta sa scapi de stres. Mai poate fi folosit si in cazul tulburarilor hepatice si durerilor menstruale, dar ajuta si in cazul in care vreti sa pierdeti kilograme.

Contraindicatii

Nu este recomandat diabeticilor sau persoanelor care au afectiuni renale deoarece pot agrava problemele existente. Consumul excesiv poate sa produca simptome neplacute precum: gura uscata, diaree, greata sau arsuri in capul pieptului.

Preparare si sfaturi in caz de raceala

Desi ceaiul de ghimbir se poate gasi si la plafar sub forma de plicuri, este mai sanatos si mai recomandat consumul acestuia crud. Compusii picanti si aromati din aceasta planta trateaza eficient raceala, daca este preparat cu grija. Poate fi combinat cu lamaie pentru a echilibra aroma usor picanta si a-i da un gust racoros.

De asemenea, este recomandat consumul acestuia cu miere, pentru a putea trata mai repede raceala. In cazul in care folositi ghimbir crud, acesta trebuie taiat in sectiuni mici, nu foarte multe, peste care se adauga apa fierbinte si se lasa la infuzat timp de 10 minute. Se beau 3 cani pe zi pentru efectul dorit, iar bucatelele de ghimbir ramase, se consuma imediat dupa ce beti ceaiul.

ARTICOLE SIMILARE

Actrița din Dirty Dancing, rol important în Anatomia lui Grey

Andreea Damian

Secretele unui machiaj care rezistă într-o zi caniculară

Andreea Damian

CADOURI PENTRU ADOLESCENTE: VARIANTE CU CARE NU DAI GREȘ

Tabu Tabu

Cea mai toxică zodie. Îți otrăvește viața în fiecare zi

Andreea Damian

Se extinde lista medicamentelor compensate. Schimbări şi la concediile şi indemnizaţiile medicale

Andreea Damian

Câți bani te costă să faci Revelionul în localul deținut de Delia Matache

Andreea Damian

Scrie un comentariu