Exista regimul care iti permite sa slabesti fara sa fii frustrat. Medicul Jacques Fricker a inventat o cura de slabire pentru cei care nu vor sa se priveze de nimic. Metoda este permisiva si adaptabila si permite chiar si abateri, fiecare slabind in ritmul sau. Uite cum slabesti fara sa te privezi cu regimul 2-4-7. Cat slabesti? Intre 3 si 7 kilograme, in functie de scopul pe care ti l-ai propus, scrie www.wowbiz.ro.
Regimul 2-4-7 iti da voie sa iti organizezi mesele cum vrei. In prima faza, ca sa slabesti mai repede, sunt autorizate doua mese principale + 4 gustari pe zi si 3 alimente extra (ciocolata, amidonoase, vin), repartizate pe o saptamana. A doua faza, mai maleabila, integreaza si alte bonusuri pentru pofticiosi (prajituri, amidonoase, grasimi).
Nu este obligatoriu sa iei micul dejun si nici sa mananci la ore fixe. Trebuie sa mananci in 3-4 ore dupa ce te-ai trezit, iar in rest, adapteaza orele meselor la programul tau si la foame. Nu se pune problema sa cantaresti carnea sau pestele si legumele. Mananca atat cat iti cere organismul, altfel muschii ti se vor topi si vor aparea carente de vitamine si de minerale. Doar grasimile folosite trebuie cantarite.
Unul dintre cele mai placute lucruri la regimul 2-4-7 este ca iti da voie sa mananci intre mese. Nutritionisitul spune ca gustarile dintre mese sunt chiar recomandate. Intre 4 si 6 mese pe zi, repartizate in mese principale si gustari favorizeaza slabirea si imbunatatesc sensibilitatea musculara la insulina. Grasimea este arsa mai usor, secretia de insulina de catre pancreas este redusa si este limitata rontaiala compulsiva.
2 mese pe zi
Pranzul si cina sunt mesele principale ale regimului 2-4-7. Ele trebuie sa ii dea organismului toate substantele de care are nevoie pentru a functiona corect. Poti manca carne fara grasime, carne de pasare sau de peste si, din cand in cand, oua sau tofu pentru proteine, fier, zinc si vitamina B12. Acestea se mananca cu legume pentru fibre, vitamine si minerale. Meniurile trebuie sa fie cat mai variate, cu amestecuri de alimente crude si alimente gatite si sunt de preferat bucatile de mancare in locul piureurilor. Ai voie 2 linguri de ulei sau 2 linguri de smantana grasa sau 4 linguri de smantana degresata sau 2 lingurite de unt sau margarina.
4 gustari pe zi
Daca ai voie sa iei gustari intre mese, asta nu inseamna ca ai voie sa mananci orice, oricand. Gustarile nu sunt obligatorii si le poti manca si la sfarsitul mesei, in loc de desert. Sunt de preferat fructele (mar, para, portocala, o cana de capsuni, zmeura, coacaze sau afine, 3 caise, prune sau smochine, o banana de marime medie, un sfert de ananas, un ciorchine mic de struguri, 6-8 alune de padure, migdale sau miez de nuca). Ai voie si lactate, cum ar fi: 100 g de branza proaspata 0%, un iaurt natur sau bifidus cu indulcitor sau un aliment cu proteine (un ou fiert tare, 50 g de sunca slaba sau piept de pui sau somon afumat).