Tabu
HEALTHSlider

Cele 8 alimente de evitat în timpul menopauzei

Când ajunge la menopauză, organismul este dat peste cap și este necesar să aveți grijă de dietă pentru a limita simptomele nedorite.

Menopauza este o perioadă nedorită de nicio femeie. Acesta este momentul în care corpul și emoțiile sunt puse la încercare. Unele sunt dificil de gestionat, dar rețineți că mâncarea este una dintre modalitățile de a controla această situație.

Menopauza: de ce ne îngrășăm?

La menopauză, ovarele nu mai produc hormoni și se oprește și ovulația. Urmează multe simptome, probabil cel mai faimos dintre toate bufeurile. Dar unele femei suferă și de creștere în greutate, care este adesea dificil de controlat. Când ajung la menopauză, multe femei renunță la reguli și restricții alimentare.

Cum să explic acest lucru? Metabolismul este mai lent și, prin urmare, durează mai mult pentru a arde caloriile ingerate în timpul zilei. Ca să nu mai vorbim că scăderea hormonilor din organism favorizează creșterea în greutate.

Dar, din fericire, pentru a limita acest lucru, există mai multe tipuri de alimente de evitat:

alimente bogate în glicemie
cofeină
acizi grași saturați
alimente prea sărate
acizi grași trans

Toate acestea pot fi cauza creșterii nedorite în greutate. Descoperiți alimentele de vitat în timpul menopauzei.

Calciul la menopauză crește riscul de osteoporoză. Așa că evităm consumul excesiv de lapte!

În perioadele normale, se recomandă să nu abuzăm de sare, ei bine, este cu atât mai adevărat când apare menopauza!

Pe lângă faptul că sunt grase, chipsurile sunt extrem de sărate. Pe scurt, nu îți vor face niciun bine. Deci ne permitem din când în când, dar nu în fiecare zi!

Rondelele de orez sunt o sursă de zaharuri rapide, care pot fi dăunătoare organismului dacă sunt consumate prea des. În plus, fac burta să se umfle.

Chiar dacă este o alternativă bună la cerealele clasice pentru micul dejun, unele tipuri de musli vândute în supermarketuri sunt bombe calorice.

Chiar dacă pare sănătoasă, pâinea suedeză conține zaharuri rapide care vor fi asimilate prea repede de către organism și, prin urmare, vor fi păstrate.

Este apreciată pentru că oferă un impuls dimineața, dar odată cu instalarea menopauzei cofeina din cafea crește riscul de osteoporoză, o boală osoasă care afectează în special femeile aflate în postmenopauză.

La menopauză, corpul este mai sensibil la grăsime și este mai greu să o folosească. Deci evităm și mezelurile.

ARTICOLE SIMILARE

Extraordinara poveste a banalului creion clasic pe care-l privim de cele mai multe ori de sus

realitatea

Dependența de internet, jocuri de noroc și rețele sociale nu mai e o glumă

realitatea

Cum arată și cu ce se ocupă Raluca Tănase după ce a renunțat la muzică

Andreea Damian

Raluca Bădulescu, primele declarații după ce a fost prinsă „sedată” la volan

Andreea Damian

Legătura neştiută dintre Mihai Trăistariu şi Roxen, reprezentanta României la Eurovision

Tabu Tabu

Beneficiile uimitoare ale consumului de pepene galben

Andreea Damian

Scrie un comentariu