Una dintre cele mai mari probleme este încercarea de a-ți da seama când relația devenit implicată, spune Hayley Quinn, expert în matrimoniale. Să te îndrăgostești este partea interesantă, dar să rămâi îndrăgostit este partea dificilă.
În ciuda a ceea ce transmit filmele, relațiile necesită multă muncă. Iar calea către formarea unei legături de durată, profunde și semnificative cu cineva nu este întotdeauna ușoară sau amuzantă. De la probleme de comunicare până la găsirea cu greu a rezolvării unui conflict minor, există câteva dificultăți comune pe care majoritatea oamenilor aflați într-o relație le vor întâmpina într-o etapă sau alta.
Respect reciproc
S-ar putea să pară evident, dar pe măsură ce treceți prin viață cu o altă persoană, trebuie să vă confruntați cu perioade de timp în care nivelul de respect pe care îl aveți unul față de celălalt se schimbă. Uneori în bine, alteori în rău.
Dar nerespectarea punctelor de vedere, a limitelor, intereselor și a familiei partenerului de viață poate duce la probleme serioase de relație, spune psihologul Daria Kuss.
Definirea relației
Datorită apariției aplicațiilor de întâlniri, avem mai multe opțiuni cu privire la cine vrem să fim într-o relație decât oricând. Dar acest lucru vă poate face dificil atunci când intrați într-o relație cu cineva, deoarece ar putea dura mai mult pentru ca ambii parteneri să recunoască faptul că nu mai aveți doar întâlniri întâmplătoare.
Pentru a ajunge la o etapă în care puteți defini relația, experții în relașii vă sfătuiesc să ascultați ceea ce vă comunică cealaltă persoană în legătură cu poziția sa de angajament în relație.
Lipsa comunicării
A nu comunica eficient cu un partener este una dintre cele mai frecvente cauze ale conflictelor, mai ales din cauză cât de frustrant poate fi atunci când simți că cineva nu te ascultă. Pentru a rezolva problemele de comunicare, indiferent dacă este vorba de lipsa de comunicare sau de comunicare greșită, experții recomandă să să vă dedicați timp pentru a vorbi, a practica ascultarea activă și a parafraza ceea ce a spus cealaltă persoană.
Intimitatea fizică
Dacă tu și partenerul tău treceți printr-o pauză în ceea ce privește intimitatea fizică, ceea ce este obișnuit, aceasta poate provoca alte probleme în relație. „Sexul și atingerea fizică produc oxitocină, „hormonul iubirii”, care creează încredere și apropie un cuplu”, notează experții. „Prin urmare, acest lucru ar trebui încurajat pentru a menține un nivel de apropiere între parteneri.”
Compromis
Este cel mai vechi sfat de relație: învață cum să faci compromisuri cu partenerul tău. Dar este cu adevărat important și este adesea o sursă de dispută în relațiile care nu merg atât de bine. În timp ce învățarea de a face compromisuri este parte integrantă a unei relații de succes, este de asemenea important să fii conștient de gradul corect de compromis.
„Este important să aveți așteptări realiste cu privire la relație și să nu aveți 100% aceleași preferințe, deoarece acest lucru vă va permite să lăsați problemele mai mici să dispară, să se creeze armonie (…) Cu toate acestea, uneori compromisul poate merge prea departe și lucrurile se pot revărsa asupra ta neglijând nevoile și limitele importante pe care le ai pentru a menține statu quo-ul.”
Dezacorduri
Certurile sunt o parte inevitabilă a oricărei relații. Acesta este modul în care susții că este un pic important. „Ceea ce va face diferența este capacitatea ta de a merge mai departe după ce nu ai fost de acord”, spun experții. Acest lucru ar putea însemna că, mai degrabă decât să să stai îmbufnată pe canapea, să îți îmbrățișezi partenerul, chiar și după ce ai avut o ceartă.