Un studiu preliminar asociază decesele cauzate de infecția COVID-19 cu deficiență de vitamina D.
Rezultatele preliminare ale cercetărilor efectuate de oameni de știință de la Queen Elizabeth Hospital Trust Trust și Universitatea din East Anglia, Marea Britanie, dezvăluie o legătură între nivelurile scăzute de vitamine D și ratele mortalității în toată Europa.
Astfel că nivelul scăzut de vitamina D din organism crește riscul ca o persoană să moară de COVID-19 după ce ia virusul, arată studiul preliminar, conform Daily Mail.
Cercetătorii au comparat nivelurile medii de vitamina D în 20 de țări europene cu rata de infecție cu COVID-19 și mortalitatea. Rezultatul a dezvăluit o corelație convingătoare, astfel că țările cu un nivel scăzut de vitamina D au fost, de asemenea, țările cu cea mai mare mortalitate și rate de infecție cu COVID-19.
Studiul n-a fost revizuit și examinat de alți oameni de știință și nu poate fi considerat o dovadă fermă care să arată legătura dintre mortalitate și vitamina D.
Cu toate acestea, oamenii de știință de la Queen Elizabeth Hospital Foundation Trust și University of East Anglia scriu, în studiul lor: „Credem că putem sfătui suplimentarea cu vitamina D pentru a proteja împotriva infecției cu SARS-CoV2”.
Această constatare susține un studiu separat care, de asemenea, arată că vitamina D poate îmbunătăți șansele unei persoane de recuperare după contractarea coronavirusului.
2 comentarii