Tabu
LIFESTYLESlider

Cinci pași simpli pentru un somn mai profund

Ceea ce facem ziua ne afectează somnul. Câte minute petrecem afară, ce și când mâncăm, ce se întâmplă cu hormonii noștri, obiceiurile noastre, emoțiile, stresul și gândurile – toate acestea interferează cu somnul noaptea.

Anxietatea de somn poate crea un cerc foarte real și vicios. Cu cât ne îngrijorăm mai mult cu privire la somn, cu atât cresc hormonii de stres – și prea mult cortizol – hormonului stresului, ne tulbură somnul. Suntem lăsați într-o stare de luptă sau fugă, când de fapt ar trebui să ne odihnim. Când ești copleșit de insomni, ești extrem de obosit ziua, existând riscul de burn-out.

Mulți încearcă să-ți dea sfaturi de somn, dar unele sunt frecție la picior de lemn. Există atât de multe lucruri pe care le pot face lavanda, dopurile pentru urechi sau ceaiurile din plante atunci când somnul tău este perturbat și scăpat de sub control. Ar fi interesant de studiat modul în care cuvintele pe care le folosim și înțelegerea biologiei somnului ne afectează mintea, corpul și somnul.

Iată șapte sfaturi de somn pe care specialiștii în somnologie ne îndeamnă să le urmăm pentru a scăpa de insomnie.

1) Nu-ți mai spune că dormi prost!
Cuvintele noastre au un efect imediat asupra noastră fizic și mental – și poți vedea acest lucru în orice acțiune dacă alegi în mod conștient cuvinte diametral opuse pentru a descrie aceeași situație. Cuvintele pe care le alegem ne modifică sentimentele, percepțiile, hormonii și comportamentul, inclusiv somnul. Există câteva studii uimitoare despre acest lucru și despre bucla minte-corp și despre modul în care acest lucru poate fi manipulat pentru a ne îmbunătăți sănătatea.

2) Corpul tău răspunde la prea multă lumină
Corpul nostru este cablat pentru a se alinia la lumina și întunericul ceasului natural de 24 de ore. La fel ca în tot ceea ce vă influențează somnul, face diferența dacă ești conștient de biologia simplă. În acest caz, este de înțeles că celulele extrem de sensibile la lumină din ochi te ajută să își menții ciclul de somn-veghe. Seara, evită lumina puternică, pentru a crește nivelul de melatonină care induce somnul.

3) Ferește-te de stres
Stresul este un imens perturbator al somnului. Pentru a ajuta la echilibrarea cocktail-ului chimic al organismului în favoarea somnului, este de neprețuit dacă ne bazăm pe șocurile de stres bazate pe știință, pentru a reduce nivelurile de cortizol, pe care ritmul, anxietatea și supraestimularea vieții moderne le crește pentru totdeauna.

4) Cunoaște-ți obiceiurile de somn
Obiceiurile proaste de somn pot fi interceptate în mod sistematic și înlocuite cu altele bune, odată ce știi cum prind contur în creier. Dormitorul ar trebui să fie doar pentru dormit, nu și pentru lucrat. Un alt lucru pe care îl poți face este să elimini ecranele și să introduce elemente de promovare a somnului (de exemplu, mirosuri care induc somnul).

5) Dormi într-un dormitor întunecat
Întunericul te va ajuta să crești nivelul de melatonină care promovează somnul, deoarece „hormonul somnului” este eliberat noaptea când acei fotoreceptori sensibili la lumină din ochii văd că este întuneric. Printre altele, melatonina este, de asemenea, un sistem de creștere a sistemului imunitar, astfel încât să-i permiți corpului să elibereze cât mai mult din ea pe parcursul serii, evitând prea multă lumină strălucitoare cu cât te apropii de culcare.

ARTICOLE SIMILARE

Consumul de băuturi dietetice creşte riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord

Andreea Damian

Superbebe iti pregateste inca o surpriza in luna noiembrie: Ghidul de Sanatate

realitatea

Motivul pentru care Rihanna nu va primi bani pentru spectacolul de la Super Bowl

Andreea Damian

12 alimente de evitat când este cald, potrivit medicilor

Andreea Damian

Bebe Rexha, „prea mare” să poarte rochie: designerii refuză să-i creeze ținuta pentru Grammy

Andreea Damian

Noua funcţie a Google Maps va afişa câte cazuri de Covid-19 sunt într-o anumită regiune

Tabu Tabu

Scrie un comentariu