În timp ce lumea încă e ingrozită de moartea Reginei Elisabeta a II -a și noul rege Carol al III-lea încă nu a fost întronat, palatul abordează deja numeroasele detalii care mai trebuie să fie rezolvate pentru a procesa această succesiune excepțională după mai bine de 70 de ani de domnie.
În ceea ce privește caseta regală, considerată una dintre cele mai impresionante colecții private din lume, care a stat mereu în preajma Reginaeo sau împrumutată de aceasta din urmă celor mai apropiați membri ai familiei, precum Kate Middleton, etse împărțită în două părți distincte. Pe de o parte se află Bijuteriile Coroanei, păstrate în Turnul Londrei, care aparțin statului și vor fi transmise regelui Charles al III-lea și Camillei Parker-Bowles, în calitatea ei de Regină Consoartă. Pe de altă parte, sunt cele care au aparținut Colecției Regale.
Aceasta din urmă (estimată de unii la peste 300 de piese, inclusiv nu mai puțin de 98 de ace) va fi probabil transmisă copiilor săi. Multe i-au fost încredințate de Regina Mamă, Elizabeth Bowes-Lyon, sau de Regina Maria, înaintea ei. Dacă Kate Middleton a apărut de mai multe ori în trecut cu bijuterii dragi inimii suveranei, de fiecare dată au fost doar împrumuturi. Mulți astăzi presupun că, deoarece Charles și Camilla vor avea acces la majoritatea acestei colecții regale, o mare parte ar trebui să meargă către ducesa de Cambridge.
Însă nu există încă o certitudine asupra subiectului, întrucât în succesiune sunt incluși și prințesa Anne și copiii ei, dar și familiile prinților Andrew și Edward. Cu excepția cazului în care suma uluitoare a impozitelor pe moștenire (40% din valoarea piesei în Anglia) îi împinge pe urmași să refuze moștenirea directă și, dimpotrivă, să păstreze aceste neprețuite bijuterii într-o „Colecție regală”, aparținând Coroanei.
Soarta bijuteriilor Coroanei ar trebui să-l preocupe în curând pe regele Charles al III-lea, întrucât India face deja apeluri pentru ca noul rege să returneze în țară anumite bijuterii controversate achiziționate în timpul Imperiului Britanic și în ziua încoronării reginei. În special diamantul Koh-i-Noor, revendicat de India deja de multe decenii. Piatra, care s-a alăturat colecțiilor regale atunci când Compania engleză a Indiilor de Est opera în Oceanul Indian, se află acum pe coroanele reginelor Angliei.