Doar câteva zile ne mai despart de a 24-a ediție CineMAiubit. Marți, 15 decembrie 2020, are loc festivitatea de deschidere a Festivalului Internațional de Film Studențesc. Evenimentul se va desfășura doar online, pe platforma CINEPUB.RO și pe ZOOM.
Ce scurtmetraje vom vedea în competiția românească sau în cea internațională? Cine sunt membrii juriului din acest an? Ce evenimente conexe mai găsim la CineMAiubit #24? Află tot ce trebuie să știi despre cel mai longeviv și complex festival de film studențesc din România.
CândMAiubit
În 1996, la inițiativa Elisabetei Bostan, decanul de la acea vreme a Facultății de Film din cadrul UNATC „I.L. Caragiale”, a luat naștere CineMAiubit, un festival dedicat studenților din sfera cinematografiei.
Săptămâna viitoare ne vom putea bucura de creațiile celor care se pregătesc să devină cineaști. În perioada 15 – 19 decembrie 2020, pe platforma online CINEPUB.RO vom avea șansa să-i descoperim pe cei mai talentați studenți la film din țară și din străinătate.
CineMAiubit, Festivalul Internațional de Film Studențesc ajunge anul acesta la a 24-a ediție, meritându-și pe deplin locul în rândul evenimentelor culturale de anvergură din spațiul autohton.
Programul complet al ediției care va debuta marți îl puteți descoperi pe site-ul festivalului: www.festival-cinemaiubit.ro
Înainte deschiderii oficiale din 15 decembrie, duminică și luni, cei care s-au înscris în prealabil vor putea participa la conferințe, masterclass-uri și dezbateri precum Filmul independent: între industrie și artă, Vis-a-vis de arhive și Masterclass montaj de film cu Jaroslaw Kaminski.
CumMAiubit
Ca în fiecare an, există două secțiuni competiționale de scurtmetraje: una românească și una internațională. Ambele vor fi urmate de sesiuni de Q & A pe ZOOM la care spectatorii vor avea oportunitatea de a se întâlni cu oamenii din echipele de creație ale filmelor.
Membrii juriului din acest an sunt: Suzy Gillett (scenaristă și regizoare de film), Alina Grigore (actriță), Nora Angelova (coordonatoarea Festivalului Internațional de Film Studențesc Early Bird din Sofia), Janka Barkóczi (arhivist, critic și istoric de film), Andrei Gruzsniczki (regizor și scenarist), Davor Švaić (pro-decan pentru cooperare internațională și instituțională a Academiei de Arte Dramatice de la Universitatea din Zagreb) și Tudor Vladimir Panduru (director de imagine). Detalii despre activitatea profesională a membrilor juriului puteți găsi pe pagina de Facebook a festivalului.
Pe lângă aceștia, nume importante ale cinematografiei internaționale vor susține masterclass-uri despre filmul documentar (dr. Rebekah Jorgensen), regia de film (prof. Csaba Bollok) sau muzica de film (Cristian Lolea).
Suzy Gillett, membră a juriului, își va împărtăși experința despre ce înseamnă să fii curatorul unui festival de film într-un masterclass care va avea loc în ultima zi a evenimentului.
În plus, programul CineMAiubit va mai conține și workshop-uri de actorie coordonate de Melissa Leo (disponibile doar pentru cei care au fost deja selectați), o masă rotundă despre filmul studențesc și Arhiva Activă a UNATC.
DeceMAiubit
Festivalul este organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale’’ București (UNATC), și Fundația Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) și DACIN SARA – Drepturi de autor în cinematografie și audiovizual.
Sponsorii și partenerii CineMAiubit sunt: Rohrer Group, Cinelab București, Avanpost Digital Cube, Strada Film, Romanian Society of Cinematographers, MDV Studio, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, CINETic, SEECS (South-East European Cinema Schools), American Cinematographer, Universitatea de Muzică București.