Ceea ce părea imposibil a devenit posibil, datorită pandemiei de coronavirus. Biroul de acasă a devenit pentru multă lume o realitate!
Într-o perioadă în care camerele noastre de zi, bucătăriile, dormitoarele sau chiar grădinile sunt transformate în spațiu de lucru, nu este întotdeauna ușor să găsim un loc liniștit pentru „întâlnirile pe zoom” sau pur și simplu să lucrăm în tihnă. În această eră de sacrificare a spațiului, de reducere a dimensiunii, cumpărătorii și chiriașii sunt foarte interesați de un lucru: spațiul pentru un birou.
Cei care locuiesc în apartamente sau case, care nu au nicio cameră suplimentară disponibilă pentru amenajarea unui birou, trebuie să devină creativi cu spațiul existent. Mobilierul trebuie astfel gândit. Americanii au și inventat un nume pentru astfel de mobilier – „cloffice” (closet turned office), adică un dulap transformat în birou.
„Cloffice” a fost începutul unei soluții. Ingenios, economisitor de spațiu și elegant, acest aspect este o alternativă decorativă la biroul clasic. Compact, estetic, ingenios, „cloffice” pătrunde interiorul nostru pentru a facilita telemunca, care se dezvoltă din ce în ce mai mult. Înainte de a ceda tendinței, cel mai bine ar fi s-o înțelegi.
Ce este CLOFFICE?
O contracție a termenilor anglo-saxoni „closet” (dressing, dulap) și „office” (birou), „cloffice” încearcă să își găsească un loc în interiorul locuințelor noastre. Mod original de amenajare a unei zone de birou, constă dintr-o scândură mare sau o masă de lucru instalată într-un dulap. Un mini birou care se potrivește în orice colț al casei, de la dormitor la sufragerie sau chiar sub scări. Este o funcție compactă – cloffice e uitat odată cu terminarea zilei de lucru. Prin extensie, „cloffice” poate desemna, de asemenea, un mic birou amplasat între doi pereți. Deci, cum putem transforma dulapul nostru într-un birou optimizat?
Cum se creează un CLOFFICE acasă?
Pentru a începe, desigur, trebuie să ne golim complet rafturile și alte spații în dulapul nostru. Odată golit, de ce să nu profităm de ocazia de a tapeta spatele cu tapet sau de a-l picta în culoarea noastră preferată. Apoi, două opțiuni sunt disponibile pentru noi. Cel mai obișnuit este să atârnați o tabletă pe perete, dar este posibil de asemenea să așezați un birou în el. De asemenea, este important să ne optimizăm mini-biroul prin adăugarea de spațiu de depozitare.
Rafturi înalte, polițe sau chiar panouri perforate pentru a atârna tot ce avem nevoie vor completa structura. De asemenea, nu ignorăm lumina, esențială pentru acest spațiu mic. Lampa de masă, lampa de perete sau suspendată își vor găsi locul nu departe de obiecte decorative pentru birou.