Misiunea lor are la baza inainte de toate creativitatea, urmata de mult exercitiu in prepararea corecta a retetelor. Dupa ce au avut loc etapele de speed service si barista, am ajuns la etapa unde cocktailurile sunt in centrul atentiei: concursul de mixologie, care se va desfasura la Tonka Soul Café si va reuni peste 30 dintre cei mai priceputi barmani din tara.
Acestia vor concura, cate patru, cu cate o bautura creatie proprie, din categoriile Long Drink si Martini. Fiecare cocktail va fi preparat de trei ori, intr-un interval de sapte minute, iar diversitatea retetelor tine de imaginatia si experienta fiecarui concurent.
Probele vor fi jurizate atat tehnic, cat si degustativ si – asa cum ne-am obisnuit deja publicul – si de aceasta data vom avea parte de coordonarea unui profesionist de talie internationala: Thomas Aske – care va prelua rolul de presedinte al juriului. BARMANIADA este prima competitie anuala completa, dedicata celor mai buni barmani – si isi propune sa creeze o imagine profesionista a oamenilor din spatele barului.
Concursul exploateaza toate laturile meseriei de barman, desfasurandu-se pe parcursul a cinci etape – iar participantii sunt evaluati la standarde internationale. La finalul celor cinci etape, concurentul cu cele mai multe puncte acumulate urmeaza a fi desemnat “Barmanul anului”.
Evenimentul – organizat de Barmania si Tonka Soul Café – se afla anul acesta la cea de-a doua editie si vine cu noi provocari pentru barmanii interesati de a se perfectiona in meseria pe care o practica, dar si cu multe surprize pentru toti cei pasionati de bartending – fie ca vorbim de degustari de cocktailuri, retete ingenioase pe baza de cafea sau soiuri de vin.
Urmatoarele etape BARMANIADA 2010:
o Mixologie – 19 octombrie
o Sommelier – 16 noiembrie
o Working & Exhibition Flair – 14 decembrie
Scopul competitiei este motivarea barmanilor si pregatirea lor pentru concursurile internationale – iar un rol cheie il vor juca membrii juriului – veniti atat din tara, cat si de peste hotare. Printre juratii BARMANIADA 2010 se numara barmani de renume mondial, campioni internationali la flair, speed service sau barista, insa si bar-traineri de top, manageri de pub-uri si cafenele sau reprezentanti ai presei de specialitate.