Tabu
HEALTH

Consumul de ceai verde poate duce la îmbolnăvirea ficatului 

Ceaiul verde are un aport caloric scăzut și este des folosit în curele de slăbire. Însă, consumat în exces, poate provoca probleme hepatice și chiar declanșa hepatita. 

Un raport medical publicat în British Medical Journal (BMJ) Case Reports a prezentat cazul unei adolescente de 16 ani care a băut zilnic câte 3 căni de ceai verde pentru a slăbi. Aceasta a fost diagnosticată ulterior cu hepatită. Ea cumpărase ceaiul de pe internet și îl consumase zilnic timp de mai multe luni pentru a scăpa de kilogramele în plus.

În urma analizelor, medicii au constatat că unul dintre ingredientele din ceaiul verde pe care aceasta îl consuma, teina, ar fi provocat hepatita în cazul tinerei. Ceaiul verde a fost asociat și în trecut cu efecte negative asupra sănătății, afectând în special ficatul. Mai mulți cercetători au publicat articole științifice care arată că pacienți s-au îmbolnăvit în urma consumului de extracte din ceai verde.

Ceaiul verde devine periculos mai ales din cauza pesticidelor prezente pe frunzele din care este preparat, dar și a săculeților de plastic în care este ambalat. În contact cu apa fierbinte, se eliberează numeroase particule de plastic în corp, care, în timp, pot provoca probleme.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Trei cești de cafea pe zi curăță arterele și previn apariția bolilor cardiace

Andreea Damian

Nutriție | Superputerilor alimentelor

Andreea Damian

Grădina mea cu plante medicinale: cele 6 plante pe care să le ai mereu acasă

Andreea Damian

Incredibilele beneficii ale unui pui de somn

Andreea Damian

Șapte acțiuni de zi cu zi care afectează perineul fără ca tu să observi

Andreea Damian

De ce exercițiile fizice regulate sunt mai benefice pentru femei decât pentru bărbați

Andreea Damian

Scrie un comentariu