Tabu
LIFE & LOVESlider

Contracepția, povara mentală a femeilor

În Franța, accesul la contracepție va fi gratuit pentru femeile de până la 25 de ani, nu până la 18 ca în prezent, a anunțat ministrul Sănătății, Olivier Veran. La fel ca prețul său, durerea, povara mentală sau efectele secundare nedorite ale contracepției cad asupra femeilor, chiar și în cadrul cuplurilor.

Contracepție gratuită, pentru toate femeile cu vârsta de până la 25 de ani, de la 1 ianuarie, a anunțat ministrul Solidarității și Sănătății Olivier Véran miercuri dimineață la France 2. „Va exista sprijin pentru contracepția hormonală, evaluarea biologică care poate fi asociată cu aceasta, consultația pe bază de rețetă și toate îngrijirile legate de această contracepție”, a spus el.

„Există o scădere a contracepției, iar primul motiv este din motive financiare”, a adăugat Oliviver Véran pentru a justifica împingerea vârstei până la 25 de ani. Măsura se referă doar la mijloacele de contracepție feminină. Chiar și într-un cuplu, femeile suportă de obicei toate dezavantajele contracepției singure, de la povara mentală până la efectele secundare.

Pe rețelele de socializare, mărturiile se înmulțesc sub hashtagul #PayeTaContraception. Femeile vorbesc despre efectele secundare ale pilulei, sentimentul că trebuie să suporte în tăcere sau lipsa de comunicare din partea personalului medical. De la legalizarea contraceptivelor în 1967, controlul fertilității se bazează în principal pe femei. Fie că sunt într-o relație sau au parteneri ocazionali!

Majoritatea femeilor se ocupă singure de contracepția lor. Partenerii lor au tendința nefericită să nu le pese de îndată ce nu se folosește prezervativ. În majoritatea cuplurilor heterosexuale, sănătatea reproductivă este o responsabilitate a femeii. Or, contracepția poate constitui o povară semnificativă, între programăril la ginecolog, obligația de a lua contraceptivele la aceleași ore, posibilele efecte fizice. Contracepția afectează femeia fizic, emoțional, material, financiar.

Există însă și bărbați care se implică. Unii apelează la vasectomie, o intervenție pe cât de ușoară, pe atât de înfricoșătoare. Vasectomia este una dintre cele mai faimoase contraceptive masculine. Se face sub anestezie locală iar vindecarea are loc rapid. Ireversibilitatea vasectomiei este un obstacol pentru mulți bărbați. Cu toate acestea, este posibil să-și înghețe spermatozoizii înainte de operație sau să îi recupereze chirurgical din testicule.

ARTICOLE SIMILARE

Covid-19. Cât timp rămân în organismul bebelușului anticorpii din laptele matern

Andreea Damian

Ianopauza aduce beneficii fantastice pentru sănătate dacă e ținută corect

Andreea Damian

10 femei care seamănă leit cu bărbați celebri. FOTO

Andreea Damian

Care sunt tendințele verii 2022

Andreea Damian

În 2019, în România, era să citim o carte despre cum să-ți bați copilul

Dora Constantinovici

Florin Ristei s-a logodit în mare secret. Când a cerut-o de soție pe Naomi Hedman

Andreea Damian

Scrie un comentariu