Tabu
LIFE & LOVESlider

Contraceptivele pentru bărbați trec testul de siguranţă și vor deveni realitate în curând

Ani de zile, oamenii de știință au încercat să dezvolte versiunea bărbătească a pilulei contraceptive care să fie sigură și eficientă. Prima etapă a unui studiu de o lună pentru noua versiune a fost întreprinsă de Centrul Medical al Universității din Washington și de Centrul Medical Harbour-UCLA și analizează o pilulă experimentală contraceptivă denumită undecanoat de dimetandrolonă (DMAU pe scurt). Rezultatele au fost anunțate duminică, la Endo 2019, reuniunea anuală a Societăţii Endocrinologice din New Orleans, în SUA.

Pilula – 11-beta-MNTDC- a trecut testele de siguranță și tolerabilitate după ce a fost folosită zilnic de 40 de bărbați „Rezultatele noastre sugerează că această pilulă, care combină două activităţi hormonale într-unul, va scãdea productţa de spermă, în timp ce va proteja libidoul”, a spus Wang, specialistă la Los Angeles Biomedical Research Institute (LA BioMed) și coordonatoarea studiului.

La acest studiu, Wang și echipa ei au recrutat 40 de bărbați sănătoși. Timp de 28 de zile, 30 dintre participanți luau zilnic o pilulă 11-beta-MNTDC (denumirea întreagă 11-beta-methyl-19-nortestosterone-17-beta-dodecylcarbonate), iar restul erau pe placebo.

Pilula contraceptivă experimentală pentru bărbați are la bază un testosteron modificat care are acțiuni combinate ale progesteronului și androgenului.

Participanții la experiment nu au suferit reacții adverse majore. Unii s-au plâns de oboseală, acnee sau dureri de cap, dar în ciuda acestor efecte secundare, niciun bărbat nu a întrerupt consumul pilulelor. Cinci bărbaţi au raportat o scădere uşoară a libidoului, iar doi bărbaţi au descris disfuncţii erectile uşoare, însă activitatea sexuală nu a scăzut. De asemenea, s-a identificat un nivel scăzut al hormonilor LH și FSH necesari pentru producția de spermă.

Medicamentul ar trebui administrat  cel puţin 60-90 de zile pentru a afecta producţia de spermă, 28 de zile de tratament fiind un interval prea scurt pentru a observa efectul aşteptat. Cercetătorii planifică studii mai extinse  şi dacă medicamentul este eficient, se va trece la testarea cuplurilor activi sexual. „Contracepţia hormonală sigură, reversibilă, ar trebui să fie disponibilă în aproximativ 10 ani”, a prezis Wang.

ARTICOLE SIMILARE

REALITATEA PLUS, la un pas de trecerea la HD

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 22 iunie!

realitatea

De ce este important să pui „pe pauză” rutina de îngrijire a pielii cel puțin o dată pe lună

Andreea Damian

Celebritati amatoare de Sex Tape

realitatea

Lucruri pe care să nu le faci în 2022, conform semnului tău zodiacal

Andreea Damian

Ryan Reynolds face glumițe despre viața lui sexuală

Andreea Damian

Scrie un comentariu