Tabu
HEALTHSlider

Copiii născuți prin cezariană „culeg” mai multe bacterii din spital, spun cercetătorii

Bebelușii născuți natural au primit cea mai mare parte din bacteriile intestinale de la mama lor, dar nu și bebelușii născuți prin cezariană care au avut în schimb mai multe bacterii din spital. Acesta este rezultatul unui studiu care ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care unii copii au sistemul imunitar mai scăzut.

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham susțin că momentul nașterii paote stabili sistemul imunitar pentru viața bebelușului. Microbiomul intestinal conține milioane de microbi care se consideră a fi importanți pentru dezvoltarea sistemului imunitar. Lipsa de expunere la unii microbi în viața timpurie este implicată în boli autoimune, cum ar fi astmul, alergiile și diabetul.

În această cercetare oamenii de știință de la University College London, Wellcome Sanger Institute și Birmingham University au utilizat secvențierea ADN-ului pentru a analiza mai mult de 1.600 de probe de bacterii intestinale de la 175 de mame și aproape 600 de bebeluși. S-au descoperit diferențe cheie între sugarii născuți normal și cei născuți prin cezariană, care au dispărut însă pe parcursul unui an.

Oamenii de știință au subliniat că rolul exact al bacteriilor intestinale ale bebelușului nu era clar și nu se știa dacă diferențele la naștere au avut vreun efect asupra vieții ulterioare.

Concluziile nu ar trebui să descurajeze femeile să nască prin cezariană, au spus oamenii de știință care au condus lucrările. „În multe cazuri, cezariană este o procedură care salvează vieți și poate fi alegerea potrivită pentru o femeie și copilul ei”, a spus dr. Alison Wright, vicepreședintele Royal College of Obstetricians and Gynaecologists. Rolul exact al microbiomului la nou-născut este încă neclar. „Acest studiu arată că este nevoie de mai multe cercetări în acest domeniu important”.

„Primele săptămâni de viață reprezintă o fereastră critică pentru dezvoltarea sistemului imunitar al bebelușului, dar știm foarte puține despre el, iar cercetarea a deschis o fereastră pe o etapă puțin înțeleasă în dezvoltarea imunității umane. Trebuie să urmărim acești bebeluși pe măsură ce cresc pentru a vedea dacă diferențele timpurii în microbiotă duc la probleme de sănătate”, a spus și Peter Brocklehurst, profesor la Universitatea Birmingham, care a condus studiul, citat de sciencedily.com.

Studiul mai arată că microbiomul nou-născuților născuți vaginal proveneau din intestinul mamei, mai degrabă decât din vaginul ei.

ARTICOLE SIMILARE

Tehnicile de respirație sunt bune pentru sănătatea ta? Ce spun experții

Andreea Damian

Motivul pentru care a mers în instanță ca să i se reducă cu 20 de ani vârsta din buletin

Andreea Damian

Drake vinde o lumânare parfumată care miroase a … Drake

Andreea Damian

Medical Optik, mai mult decat o clinica de oftalmologie

realitatea

Leo de la Strehaia, în stare critică. „Se zbate între viaţă şi moarte”

Andreea Damian

Trend alert | Căpșunele, cel mai cool și fresh imprimeu al verii

Andreea Damian

3 comentarii

Scrie un comentariu